20 Април 2024събота15:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Силвия Дойкова реди в галерия "Пловдив" графика и калиграфия

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 43

Галерия "Пловдив" на Дружеството на пловдивските художници открива експозицията на младата авторка Силвия Дойкова днес от 18 ч. (ще продължи до 11 ноември).
Художничката представя 10 дипломни работи, изпълнени в техниката ситопечат и дълбокопечатна техника - инталио, мек лак, офорт и акватинта. Към тях има и свободни композиции - ситопечат и калиграфии. Другата част заемат калиграфски композиции - оригинали на тема старобългарска кирилица, част от проект за календар (изпълнен съвместно с рекламна агенция).
Силвия Дойкова е родена в Пловдив през 1991 г. Средното си образование е получила в  Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив, специалност графика, а висшето - в НХА, специалност книга и печатна графика. Успоредно с това добива и втора специалност педагогика по обучение по изобразително изкуство. През 2014 г. завършва магистърската си степен в АМТИИ в Пловдив, специалност графика. Има участия в конкурси и изложби, сред които Национален конкурс за учебна рисунка в София, където печели първа награда през 2006 г., участие в съвместна изложба в галерия "Елиста" през 2010 г., и др.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ