26 Април 2024петък23:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев:

ГЕРБ да отговарят за превръщането ни в енергийно зависима държава

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 25

Провалът с "Белене" и всички последствия са резултат от управленската немощ на ГЕРБ, категоричен е депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Той поясни, че ГЕРБ се провалиха в управлението на стратегически енергийни проекти и водят България към енергийна зависимост. "Сега цитират фактури, договори, протоколи, стигнаха и до деловодителките, за да хвърлят политическата си вина върху друг. Аз също мога да цитирам протоколи на БЕХ от началото на 2013 г., в които се разрешават плащания, макар и предоговорени. С документи обаче се занимават съответните органи, да ги оставим да си свършат работата", категоричен е депутатът.
"Работата на министрите е друга - да осъществяват контрол и да правят политика. Аз встъпих в длъжност като министър на 29 май 2013 г. През юни 2013 г. уволних целия Съвет на директорите на БЕХ, след като разбрах, че процесът с прекратяване на отношенията с компанията изпълнител е напълно забатачен. Тогава спряха и плащанията. Спазих правилата и се съобразих като министър с решение на МС и на НС, срещу което бях гласувал като депутат от БСП. Те дори и това не можаха да направят - да си изпълнят административно и юридически политическото решение за спиране на "Белене", казва Стойнев. По думите му министър Петкова е права, че няма как един министър да стои на вратата на НЕК и да дебне фактури, но един министър може да контролира БЕХ. "Аз направих точно това - спрях процеса и го обявих публично на пресконференция, след която се самосезира и прокуратурата. С "Белене" създадоха поредица от кризи - влизане в арбитраж и загубата му, административно блато с прекратяването на проекта, което сега е обект на разследване. Адвокатите от Уайт енд Кейс съветвали да не се прекратяват договори. А защо стигнахме въобще до Уайт енд Кейс? Заради спирането на проекта", припомня Стойнев.
Загубите на обществени пари заради арбитража и заради процедурни грешки са факт. Още по-страшни ще са бъдещите загуби за страната, ако продължи това управление без характер, което загроби 3 стратегически енергийни проекта, категоричен е депутатът.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ