19 Април 2024петък13:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Правителството одобри СЕТА без всякакъв анализ

Ген. Радев обяви, че би дал решението на КС, и не изключи възможността за провеждане на референдум по скандалния договор

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 22

Българското правителство одобри търговското споразумение между ЕС и Канада СЕТА. Кабинетът официално упълномощи постоянния представител на България към ЕС да подпише двата документа под условие. Изискването е за последваща ратификация и при условие на поет официален ангажимент от страна на правителството на Канада за отмяна на визовите изисквания за български граждани, желаещи да посетят държавата за целите на бизнес и туризъм. Срокът за падането на визите е не по-късно от края на 2017 г.
Всеобхватното икономическо и търговско споразумение има за цел либерализирането и насърчаването на търговията със стоки и услуги, подобряване защитата на интелектуалната собственост и защитата на инвестициите. Включени са и разпоредби относно устойчивото развитие и енергийните ресурси.
Само два дни по-рано ръководителят на парламента в белгийския район Валония обяви, че няма да спазва ултиматума на Европейския съюз  за подкрепяне на мащабната търговска сделка с Канада. Именно Валония остана единственият район, който блокира сделката ЕС-Канада, като наложи вето. До снощи местните власти трябваше да се съгласят да подкрепят договора, в противен случай насрочената за четвъртък среща на високо равнище с участието на Канада ще бъде отменена. При съгласие от страна на Валония споразумението ще бъде подписано на форума.
Реакциите на правителственото решение у нас не закъсняха. Ген. Румен Радев във фейсбук остро се възмути от действията на правителството.
"Без да проучи потенциалните ефекти на СЕТА върху България и без да информира българското общество какво подписва, кабинетът "Борисов" дава съгласие за споразумение, което крие огромни рискове за потребителските, трудовите и гражданските права на българите, за българския бизнес и за българската демокрация", коментира той. Кандидатът за президент на БСП обяви, че ако договорът бъде подписан, той ще сезира Конституционния съд. "Не изключвам възможността ратификацията на СЕТА да бъде подложена на национален референдум предвид всеобхватния характер на договора, който предизвиква активни граждански протести в цяла Европа и бе блокиран от две белгийски области: Валония и Брюксел-столица", допълни той.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 206

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 216

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 201

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ