29 Март 2024петък10:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ген. Радев пред студенти:

Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте

Държавата трябва да направи връзка между реалната икономическа среда и образованието, смята кандидатът за президент

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 33

Ген. Румен Радев бе първият гост от поредицата кръгли маси, които Студентският клуб на политолога към СУ "Св. Климент Охридски" организира с кандидатите за президент. Генералът призова младите хора да не се притесняват да имат смела позиция, да искат и да променят. "България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем", обърна се към младите политолози Радев. Той изрази задоволство, че все още много млади българи остават в страната ни, за да завършат образованието си и да работят. Според него държавата трябва да помага на такива млади хора.
Най-добрата роля на държавата в тази ситуация е да направи връзка между реалната среда в икономиката и образованието, смята Радев. Според него търсените специалности трябва да се стимулират със стипендии от бизнеса, както се прави на Запад. Той изтъкна, че има намерение да включи повече млади хора в администрацията на президентството, които да получат възможност за кариерно развитие.
Генералът обясни, че се е амбицирал да влезе в политиката, когато е осъзнал, че важните решения в неговата област се вземат точно чрез нея. Така има възможност да търся решение не само на много важни за страната проблеми, обясни той. Радев отбеляза, че в момента в България има дефицит не толкова на експертиза, колкото на почтеност в политиката. Всеки политик е поставен под натиск и от външни, и от близки интереси, но трябва да може да им устоява, подчерта кандидатът за президент. Радев отново застъпи тезата, че освен обединител на нацията, държавният глава трябва да бъде безпристрастен, да има морални устои, вътрешна сила и независимост, за да може да отстоява разделението на властите и да бъде коректив.
Студентите благодариха на генерала, че пръв от кандидатите за президент се е отзовал на тяхната покана за кръгла маса. В дискусията, продължила повече от два часа, те отправиха десетки въпроси към ген. Радев в различни сфери, сред които - отношенията на България с Русия, Турция и САЩ; членството ни в ЕС и НАТО; националната сигурност; демографската криза; бежанците; военна дипломация; икономическото развитие на България; основни проблеми пред страната ни; образование и култура; развитие на младите у нас; защита на националните интереси.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ