27 Април 2024събота02:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без отбор от София на 1/4-финалите за купата

Само 5 тима от провинцията са печелили трофея досега

/ брой: 245

автор:Владимир Николов

visibility 698

София няма да има нито един участник в 1/4-финалите от турнира за Купата на България за пръв път в историята на турнира. Последните 2 столични отбори Левски и Локо Сф отпаднаха драматично от Черно море и Литекс на 1/8-финалите. Ден по-рано там отпадна и Септември. Още в І кръг пък бяха елиминирани ЦСКА-Сф, Славия, Царско село и Витоша Бистрица.
В сряда вечерта "сините" отстъпиха на своя стадион "Георги Аспарухов" срещу Черно море с 2:3 след продължения. Феновете на домакините обаче посрещнаха с овации треньора на гостите Георги Иванов-Гонзо, който за първи път се появи на "Герена", след като напусна в началото на "сезона" като спортен директор на Левски.
В герой за варненци с 2 гола се превърна Александър Цветков (3 и 101), а 1 гол добави Бакари (31). "Сините" се върнаха в мача с попадения на Бабатунде Адениджи (62) и Димитър Пиргов (79), а Божидар Краев изпусна в 85-ата минута сам срещу чешкия вратар на гостите Пржемисъл Коварж. "Сините" претърпяха първа загуба през сезона, след като допуснаха и първи голове в София от български тим след загубата с 0:1 от Славия при дебюта на вече бившия треньор Люпко Петрович. "Моряците" пък записаха първи успех в столицата срещу Левски за Купата на България след 4 загуби в предишните 4 мача и голова разлика 1:18.
Втородивизионният Локо Сф пък бе елиминиран в Ловеч от аматьорския Литекс след дузпи с 2:4, като редовното време и продълженията завършиха 1:1. Така участникът в Трета Северозападна лига взе скалпа на втори столичен клуб в турнира, след като на 1/16-финалите изхвърли и Славия.
За ловчанлии откри бившият футболист на столичните "железничари" Искрен Писаров (51), но Златко Бонев (54) набързо изравни. При дузпите "оранжевите" демонстрираха по-здрави нерви и пропуснаха само 1 опит от бялата точка
(Иван Иванов), а от гостите неточни бяха Емил Виячки и Георгиос Бузикус.
Така носител на ценния трофей за 11-и път в 33-годишната история на турнира ще бъде отбор от провинцията, а на 7-и финал няма да играе отбор от София. Извънстоличните отбори, които са печелили купата, са: Литекс 4 пъти (2001, 2004, 2008 и 2009), по 2 пъти Берое (2010 и 2013) и Лудогорец (2012 и 2014) и по 1 път Сливен (1990) и Черно море (2015).
ЦСКА бе последният столичен тим, който триумфира в турнира тази пролет, като прекъсна серия от 4 години, в които Черно море, Лудогорец (2 пъти) и Берое неизменно печелеха трофея. За последно пък финал в турнира за Купата на България между провинциални отбори имаше през 2014 г., когато Лудогорец победи Ботев Пд с 1:0 в Бургас.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ