28 Март 2024четвъртък15:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Брайън Кокс - от Троцки до Кутузов

/ брой: 249

автор:Христо Събев

visibility 2191

Седемнайсетият фестивал "Новото британско кино" се провежда в Москва и в 18 града на Русия от 26 октомври до 6 ноември. В рамките на традиционната проява в Московската киношкола се представя образователната програма "Talks". Със съдействието на Британския съвет в Русия там се състоя среща с британския актьор Брайън Кокс, носител на престижните награди "Лоурънс Оливие" и "Еми", под наслов "От Троцки до Кутузов: пътят на актьора". Той разказа за най-ярките си роли и за начина, по който ги подбира. Актьорът говори и за последните си превъплъщения - като фелдмаршал Кутузов в минисериала "Война и мир" и като Уинстън Чърчил в новия филм на Джонатан Теплицки "Чърчил".
Брайън Кокс е роден в Шотландия на 1 юни 1946 г. Завършва Лондонската академия за музикално и драматично изкуство. Актьорската си кариера започва още през 60-те години в родината си. На големия екран дебютира в ролята на Троцки в "Николай и Александра" (1971). Той е първият изпълнител на ролята на Ханибал Лектър във филма "Ловци на хора" (1986). Запомнящи са ролите му във филмите "Роб Рой" (1995), "Смело сърце" (1995), "Троя" (2004), "Х-мен 2" (2003) и др.
Брайън Кокс е Марлон Брандо в 30-минутния филм "Елизабет, Майкъл и Марлон" на Бен Палмър. "Влюбеният Шекспир" Джоузеф Файнс изпълнява ролята на Майкъл Джексън, а Стокард Чанинг - на Елизабет Тейлър.

Снимка авторът

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ