25 Април 2024четвъртък12:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Клонинги на Дянков

/ брой: 250

автор:Велиана Христова

visibility 56

Когато един човек остане прост, то е завинаги. Когато един прост човек е и агресивен, става страшно за останалите. На улицата завчера излязоха 4000 учени - не просто бедни, но и наранени от държавата, защото за най-висшата квалификация и за работа с ума да те оценяват колкото чистачката без образование, е обидно. Когато млад български учен каже в чужбина, че му плащат 250 евро, а професорът - 375 евро, там ги питат: На час ли? Ножът е вече хлътнал до кокала, а МС им каза, че и през 2017 г. ще са изгоите на обществото. Какво им остава, освен протеста?
Как реагира властта обаче? Може вече и да е усетила грешката да пуска бюджета пред избори, ама късно. А ГЕРБ не ще да има наука в "тази държава". Дянков се опита да я ликвидира през 2010 г., после Игнатов рачи да я доубие с две крошета през 2012-а, като й отне фонда и пусна инкубатора за празни титли. Но науката не се даде, пак мърда. И какво й остава сега на властта, стана агресивна. Дянков се гъбаркаше като последно мекере с "феодалните старци", вчера клонингът му Горанов продължи изцепките: като си професор, що да ти плащам? Ще вървиш на пазара да си продаваш науката като на сергия за краставици, да видим дали ще ти я купят. Пълен примитивизъм, пълно профанизиране и пълно неразбиране що е наука и за какво служи тя.
 Не знае човекът дори имената на институтите на БАН. Но какво му пука на Горанов, нагъл и пошъл от вратовръзката до върха на темето: да търчат за пари в еврофондовете и в научния фонд на МОН - същия, който ГЕРБ го унищожи. И европарите след него ще заминат. Обаче. Щом науката ще има пари, "ако се свърже с пазара", трябва и на министерствата да се плаща по същия начин - ако хората ги купят! Защото всеки знае: Сит търбух, за наука глух!            


 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 179

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 175

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ