24 Април 2024сряда11:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Голото обещание...

/ брой: 252

автор:Лозан Такев

visibility 154

Обещанието сложило противогрипна маска на лицето и отишло на опашката в най-близката болница, дало пръстов отпечатък и постъпило за преглед и лечение. Оказало се, че има вирус от много познат стар щам. Просто силна простуда от това, че ходило ГОЛО през цялата предизборна кампания в страната.
Голо то вдигало пенсиите и минималните доходи, намалявало държавните субсидии и бонусите за управляващите чрез референдума, голо обещавало да се пребори с корупцията и олигархо-мутренския модел и беззаконието. Голо, давало дума да обедини леви и десни и да смени дневния ред на обществото... Обещанието категорично гонело бежанците, премахвало монополите, картела в горивата, громяло контрабандата и безхаберието в държавата. Голото обещание по села и по паланки слагало промяна във всичко, което досега политиците и управляващите не могли да направят от ноември 1989 г. до ноември 2016 г., и постигнало съвсем нов модел да живее в "Петилетки на мутри и плеймейтки!" Обещанието давало надежда, че ще промени коренно българското село, че ще промени реда в обществото и ще наложи справедливост в обществените поръчки и няма да допусне "по оградите да висят като сополи" коалиционни партньори и реформатори, давало дума за истински нов патриотизъм, защото старият бил вече употребен за лични нужди...
Голото обещание така силно изстинало, че и ваксините на доктор Москов нямало как да му помогнат в случая. Голото обещание, внедрено във всички двайсет и кусур кандидати за слава и власт на "Дондуков" 2, обещавало, освен кебапчета по петдесет стотинки, и нови закони, че ще работи в интерес на гражданите и хората, че ще им осигури работа, а нископлатената длъжност ще бъде около седем хиляди лева, като тази на близките до парламента хора, примерно на летището... Че децата им ще учат непременно в Англия и САЩ, където сега учат децата на първите в България и все са отличници и номер едно... Голото обещание давало дума, че ще е "Ваш,та майка" и бащицата на нацията, ще вкара в затвора виновните за днешното дередже на страната, и всичко ще тръгне по мед и масло, а защо не и по вода. По гола вода...
След установената диагноза Голото обещание постъпило на лечение, та до следващите избори да хукне отново здраво и право към урните и инициативните комитети, към партиите и  коалициите с нови сили и нова енергия... Защото българският избирател е петимен за него. А амнезията му пречи да помни какво е чул вчера от същите тези хора... Било като мажоритарни кандидати, било като част от листи в пропорционалната система.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ