19 Април 2024петък04:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Победителят

Дано най-сетне изберем истински водач, на когото да поверим кормилото на държавата си и да тръгнем по правилния път

/ брой: 254

автор:Петра Ташева

visibility 1508

Да признае победителя може само умен, честен, интелигентен и благороден противник. Как да признае поражението този, който е обладан само от неистова жажда за власт, мъст, нечисти чувства? Как да признае загубата онзи, който има тайни и нелицеприятни помисли, който се стреми да задоволи единствено собственото си его? Как да се оттегли красиво този, който е планирал собствената си съдба за сметка на другите, в ущърб на общото, на народното? Как да се признае за победен онзи, който се е оглеждал в кривото огледало на суетата си и се къпал в собствената си омая?
Не е лесно да приемеш, че има по-добри и по-достойни от теб. Но голям, силен и велик е този, който вижда не само своите грешки, но и признава, че противникът му е по-добър от него. Това е привилегията на истинския победител!
Има максима, че победителите не ги съдят. Но кои победители? Това се отнася за тези, които са водили чиста борба. В мръсната игра победителят е победеният. Много положителни качества трябва да има човек, за да е честен и толерантен играч, за да води открита борба.
Честни битки и истински играчи са ни нужни в днешното объркано време, в тотално грешния ни безкраен преход. Додеяха ни "водачите", заслепени  от измамната си слава, от лъжовните и греховните  си намерения. Лидер, водач не може да бъде всеки! Нужни са много качества, солидна подготовка. Не са ни необходими повече лъжовни лидери, отнесени от вихъра на властолюбието, подали се на лицемерните ухажвания на подмазваческата си свита.
Слабият, несигурният, съмняващият се в собствените си възможности се поддава на лъжовните обещания на коварното си обкръжение. Докато истинският играч, на когото предстоят победите, познава  добре себе си, опира се на знанията си, придобити с усърдие и дългогодишен труд. Той знае какво може, знае как да води борбата, за да я спечели честно. На такива водачи се доверяват хората. Те разчитат на тяхната сила, на техните възможности и способности.
Има силни и важни предимства, които са необходими за водача - неговата лична харизма. Ако роденият лидер я има, ще привлече хората, ще  печели в битките. На него ще принадлежи и победата! Дано най-сетне изберем истински водач, на когото да поверим кормилото на държавата си и да тръгнем по правилния път!
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ