26 Април 2024петък03:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изненада. И шок

/ брой: 254

автор:Ина Михайлова

visibility 278

ГЕРБ са в тежък нокдаун. Досега винаги бяха номер едно - независимо дали преди избори са във властта или в опозиция. Перфектната машина за победи този път загуби. Непогрешимостта вече я няма. А това означава, че ГЕРБ тръгват надолу и проектът е изчерпан. Новината шокира властимащите и ги завари неподготвени.
Там, където бяха най-силни, ГЕРБ се сринаха. Тези, в които се кълняха, ги наказаха. Младите и образованите в столицата и в големите градове вдигнаха червен картон на властта. Хората заявиха интелигентно и ясно, не гаменски и лежейки по площадите, че не желаят повече да бъдат управлявани както досега: като ги неглижират и подритват, като се отнасят с тях като с матр'ял. Избирателите казаха "Не!" на манталитета на Борисов и компания, на страха и зависимостта. Това е промяната, която избраха. Избраха да не бъдат повече под диктата на онези, които държат и консумират властта със сила, шок и ужас.
ГЕРБ разчитаха на страха. И на зависимостта. За разлика от малките населени места, жителите на големите градове не се надяват всеки месец на подаянието на кметския наместник или на кмета, не разчитат на "началниците" да им отпуснат пари за канализация и водопровод, не тръпнат, че властта може да отреже автобуса за училище, не зависят от благоволението на силните на деня и от подаянията от социалните... Затова без страх се противопоставиха на онова, което отблъсква, отвращава и унижава. Пред наглостта и простотията, пред зависимостта и страха те избраха Румен Радев. Защото не е ГЕРБ. Защото е различното от ГЕРБ. Защото е противоположното на ГЕРБ. Защото е несъвместимото с ГЕРБ.
Властта се изненада от резултатите си на първия тур. Тя мислеше, че може да продължава до безкрай с мачкането и ритането. Границата на търпение обаче бе премината. Образованите, младите, мислещите - същите, които ГЕРБ бяха си приписали като извечна собственост, изпратиха властта там, където й е мястото. Затова Борисов е в паника. Затова Цветанов е без цвят. Онези, които подхраниха мита за непобедимостта на ГЕРБ, сринаха партията. С пускането на бюлетина в урната. Не с протести и с вувузели, с каквито Бойко Борисов започна да плаши още в нощта на изборите.
Изборните резултати изненадаха и БСП. Приятно. В София столетницата не е побеждавала от 1990 г. Да не говорим за областните центрове. Увехна и опорната точка, че БСП има подкрепата само на пенсионерите. И на безмозъчните...
Резултатите за Румен Радев не са резултати на БСП. Но не бива да отричаме безспорния факт, че левицата напипа пулса. Пребори се и издигна кандидат, който изрази желанието за промяна. Желание, което не е приоритет само и единствено на БСП. Социалистическата партия не си го и приписва. Генерал Радев каза ясно в изборната нощ: знам, че за мен гласуваха и хора с отвращение. Да, различни, но с отвращение от това, на което бяха подложени в последните години. Тези хора все пак избраха социалната алтернатива, лявото. И показаха, че не желаят да търпят своеволията на досегашния модел.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ