23 Април 2024вторник16:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

973 408 души предпочетоха Румен Радев за президент

Преднината на генерала пред Цецка Цачева е повече от 133 хиляди гласа

/ брой: 255

автор:Павлета Давидова

visibility 35

Ген. Румен Радев и Илияна Йотова са изборът за кандидатпрезидентска двойка на 973 408 българи у нас и в чужбина. Това показват данните от протоколите, които ЦИК обяви вчера. Преднината на генерала пред основния му опонент Цецка Цачева е 133 012 гласа. Гербаджийката събира почти 22 процента от вота на избирателите, докато Радев има 25,45%.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остава трети с 572 673 гласа. С почти 145 хил. гласа по-назад е бизнесменът Веселин Марешки. Подкрепяният от ДПС Пламен Орешарски събира 253 722 или 6,63%. Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков е едва шести с по-малко от 6-процентна подкрепа. Ивайло Калфин и АБВ са събрали 125 489 гласа, а Татяна Дончева и "Движение 21" - 69 545. 210 980 души или около 5,5 процента са зачеркнали квадратчето "Не подкрепям никого".
В Куба генералът печели 50% от избирателите, макар и гласовете в негова полза да са 18. Трайков е втори с невероятните седем гласа. Там Татяна Дончева е с три гласа, а Цецка Цачева - само с един. Радев е първи в Китай, има убедителна преднина и в Украйна. Генералът е фаворит на избирателите в Египет, Нигерия, Йордания и Катар. Косово, Босна и Херцеговина също са предпочели генерала. Българската общност в Молдова може би е повлияна от обещанието на Радев първото му посещение зад граница да е при тях или при сънародниците ни от Западните покрайнини - той е безапелационен фаворит с 323 гласа от близо 700. В Кишинев втори е Каракачанов с едва 34 гласа, а подгласник в Тараклия е Цачева с подкрепата на 69 избиратели.
В Македония очаквано първенец е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Там той е събрал 184 гласа, което означава, че повече от половината гласоподаватели са го подкрепили. В Албания той е събрал двойно повече гласове от сбора на Радев и Цачева. ВМРО са втори в Русия със 72 гласа. Изненадващо кандидатът на патриотите остава втори в Сърбия, където е получил 147 гласа. Трети е Радев с 80. ГЕРБ са събрали 204, като най-добрият им резултат е в Босилеград.
Любопитно е, че в Израел Цачева е далеч пред останалите кандидати с 82 гласа, Радев има двойно по-малко. В съседната държава обаче, в Палестинската власт, шефката на НС не е спечелила на своя страна дори члена на ГЕРБ в секционната комисия, защото има нула гласа. Там Радев е първи. Със събраните 22 гласа Цачева е победител в Мексико, втори е Трайков.
Изненадващо кандидатът на РБ има най-много гласове във Виетнам, Корея и Япония. Трайков е предпочетен и от 89 избиратели в Дубай. Второто място там отива за ВМРО с 55 гласа, които обаче са плътно следвани от подкрепилите генерала и шефката на НС.
Ивайло Калфин е успял да поведе в Индия, но общия сбор на гласовете му там е пет. В Делхи са гласували едва 20 души.
Един от най-атрактивните кандидати за президент, Димитър Маринов, по-известен като Митьо Пищова, очевидно не е приеман сериозно от сънародниците ни зад граница. Все пак е получил по един глас в Македония, Китай, Дубай и Израел. Има два гласа от Сърбия и цели три в Москва. Петима избиратели от молдовския град Тараклия са подкрепили Пищова, с което той събира 6 гласа и от тази държава.
 

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 264

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 245

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 242

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 272

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ