29 Март 2024петък06:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП внася промени в ИК заради референдума

Партиите да се съобразят с желанието на 3,5 милиона българи, призова Корнелия Нинова

/ брой: 256

автор:Юлия Кулинска

visibility 21

Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще внесат предложение за промени в Изборния кодекс по трите въпроса на референдума, обяви Корнелия Нинова пред журналисти в НС. Тя припомни, че левицата неведнъж е правила предложение за мажоритарни избори. Това не е чужда идея за нас, но конкретно как ще го поднесем ще стане ясно, когато сме готови със специалния законопроект, уточни Нинова. По отношение на субсидията тя подчерта, че социалистите ще бъдат конкретни в предложенията си с колко да се случи промяната. "Какъвто и да е рискът, в момента е важен вотът на хората. Те се произнесоха, или ги чуваме, или това е предпоследният сигнал към нас. Следващият ще е фатален. Не бива в момента да мислим за партийния си интерес и коя партия ще влезе в НС и коя не. Това, което народът каза, е изключително важно", коментира лидерът на БСП.
 "3,5 милиона българи ни казаха, че искат да работим повече, да харчим по-малко от техните пари и да мислим повече за хората, а не за собственото си обогатяване. Абсолютно споделяме това мнение на народа си", коментира Нинова. "Мнозинството не чу гласа на народа, че трябва да работим. Отново сме във ваканция по време, когато трябваше да гледаме бюджета. Това е най-важният закон, който отговоря на много от въпросите", подчерта Нинова.
За спешно разглеждане на въпросите от референдума се обяви и зам.-председателят на НС и депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Янаки Стоилов. Той настоя парламентът да работи през тази седмица и да се проведе дискусия по резултатите от допитването. По думите на Стоилов депутатите трябва да заявят намеренията си как смятат да дебатират по  темата за референдума, както им повелява законът. Затова социалистите не подкрепиха спирането на работата на парламента до втори тур на президентските избори.
 Мнозинството обаче реши НС да се разпусне предизборно за още една седмица. Предложението за това дойде от РБ и ПФ. Така до края на седмицата няма да има заседания и парламентарен контрол, но и парламентарните комисии няма да заседават, въпреки първоначалното намерение да работят.
В същото време депутатите си гласуваха извънредно заседание на парламента идния вторник от 14 часа с дневния ред от несъстоялото се вчера. Той включва спорната първа точка за промени в Закона за забраната на комунистическия режим, внесен от гербаджията Методи Андреев.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ