25 Април 2024четвъртък13:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Матрицата работи

/ брой: 256

автор:Галина Младенова

visibility 1772

И каква стана тя - канадците още не са свалили визите за нас, а там вече няма място. Поне така излиза от информацията за блокирания канадски имиграционен сайт след победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ. Явно ужасените от изборния резултат на милиардера американци са хукнали на север. Това, разбира се, в рамките на шегата. Надявам се, че кандидатите за имиграция в Канада у нас не са чак толкова много, а и съм твърдо убедена, че дори разочарованите от победата на Тръмп американци не са чак пък толкоз отчаяни, че да молят Отава за убежище. Американският избор обаче съвсем основателно разтревожи Европа. Но не заради предизборните изяви на милиардера и шумно прокламираните му заплахи да спре парите на НАТО и да сдобри Вашингтон и Москва. Европейците много добре познават американската политическа система и са наясно, че Тръмп кандидатът и Тръмп президентът всъщност ще са две съвсем различни личности. На кандидата му бе разрешено да е шумен, да е провокативен. Докато обитателят на Овалния кабинет ще трябва да бъде преди всичко послушен. Над това, както обикновено, ще бдят Конгресът, сенатът, съдът. С други думи, ще действат "правилата на политиката". А Тръмп ще ги изпълнява, което със сигурност няма да му хареса, но той няма да има друг избор. Това е успокоение за ЕС, а тревогата е свързана най-вече с това, че европейците не го познават.
По време на кандидатпрезидентската кампания често представяха Тръмп като "несистемния" кандидат. Това обаче е лъжа. Да, Тръмп не е политик, но той е продукт на системата. Матрицата на "най-голямата демокрация" в света е стройна и действа отдавна - пари, политика, власт (само у нас е сбъркана: ние действаме по принципа политика, власт, пари). Необичайното при Тръмп е, че той много скорострелно премина към политиката и властта. Но и тук изненада няма: американците са традиционалисти. А традицията повелява, че след два поредни мандата на една политическа сила (демократите) идва ред на другата (републиканците). Така че матрицата си работи...

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 192

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 187

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ