26 Април 2024петък09:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изходът е един - масово сепуко

автор:Константин Иванов

visibility 3207

Развенчан е поредният мит за комунистическото ни минало - за всесилието на вездесъщата Държавна сигурност. Развенча я кандидатката на ГЕРБ за президент. Нали уж са разследвали до девето коляно дори кандидатите за селски кръчмари. Нали не е можело да те приемат в университета, ако не си от прогресивно семейство, вярно на партията и правителството. Нали са следили дали достатъчно ентусиазирано скандираш на деветосептемврийската манифестация "С БКП напред!" Нали не е можело да растиш в службата, ако не си дете на активни борци против фашизма и капитализма! Да не говорим за работа на дипломатическото или външнотърговското поприще! Цачева развенча тези басни за зоркото око на службите.
Рано или късно, а в случая по-скоро късно, след половин столетие, се оказа, че всесилното ДС е дремало, докато потомка не просто на репресиран, а на ликвидиран от "кървавия комунистически режим", умело, хитроумно ги е въртяла на кутрето си и е проникнала в самата бърлога на звяра.
От телевизионния сблъсък между претендентите за президентския пост друго може и да не се запомни, но сълзицата, която Цецка отрони, припомняйки добре законспирираната в продължение на половин век семейна трагедия (повтаряна от 2011 г. насам, ама нейсе!), ще се помни и ще се припомня десетилетия наред. Факт е, че последвалите десетки коментари в медии, сайтове, блогове и т.н. са посветени главно, ако не единствено на тази сълзица, изтрита с предвидливо подготвената кърпичка. Разбира се, преобладават ехидни коментари, напомняния и реминисценции за факти от нейната биография, свидетелстващи за номенклатурното й израстване до служител в Окръжния народен съвет на Плевен, за битността й на партиен секретар. Боже, такъв конспиратор не е бил дори великият съветски разузнавач Рихард Зорге. Своя сред чужди, сама в бърлогата на звяра!
Рано или късно настъпва часът на истината, в случая някъде около 22 часа на 11 ноември 2016 г. Цели 64 години след оня злокобен ден, в който дядо й е станал жертва на комунистическите изверги. И 27 години, след като татко й разкрил истината. Истината, която тя конспиративно крила през този над четвърт век, за да сподели в съкровената си телевизионна изповед (за пореден път). Очаква се дузина бивши служители на уж вездесъщата Държавна сигурност да прекъснат жизнения си път чрез ритуално сепуко или харакири, признавайки по този начин жалкия си провал.
И все пак, накрая е нужно едно уточнение. Митът за всесилието на службите сега не е развенчан, а доразвенчан. Защото конспираторката Цецка Цачева просто повтаря подвига на партийния си вожд Бойко Борисов, другото би било, както казват французите "Lese Majeste" - "обида на Величеството". Та нали и неговият дядо е паднал жертва на "комунистическото отмъщение" на съселяните си, които коварно го обвинили, че закачал войнишки булки, докато мъжете им били на фронта през Втората световна война! И случаят Борисов не е дрямка (едва ли не родът му бил избит от комунистите). Не дрямка, дълбок сън е борил копоите на ДС, та мажестето станал и член на омразната БКП, и завършил милиционерската школа, и за охрана на Тодор Живков го взели и т.н., да не припомняме цялата широко известна биография. 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ