20 Април 2024събота05:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 100 сигнала за купен и корпоративен вот са подадени до БСП

Гебаджийски кметове включиха машината за избори с пари и привикване на общински служители

автор:Павлета Давидова

visibility 1891

Над 100 сигнала за манипулации и изнудване преди изборите са постъпили в централата на БСП, съобщи народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Оказва се, че кметовете "отличници" на ГЕРБ в София, Пловдив и Бургас са сред най-активните пропагандатори.
Лично Йорданка Фандъкова е присъствала на няколко "оперативки" с началниците на общински дружесвта в столицата. На една от срещите на осми ноември всички присъстващи са били инструктирани да "започнат действия" за осигуряване на максимален брой гласове в полза на Цецка Цачева и ГЕРБ.
Кметът на Бургас Димитър Николов пък бе определен като "новатор сам по себе си". На предизборен инструктаж в позла на ГЕРБ е бил привикан общинският футболен отбор "Нефтохимик". На играчите и екипа им било обяснено, че ако Цачева не спечели, спира и издръжката на тима.
Пловдивският кмет Иван Тотев, познат като виден изборджия, отново е проявил инициативност. От БСП вече имат сигнали, че в населения предимно от цигани кв. "Столипиново" вече е започнало раздаването на пари. Прибрани са и личните карти на служители в дружествата, които отговарят за чистотата и поддръжката на парковете. В секциите, където тези хора трябва да гласуват, са назначени членове от ръководства на съответните фирми, добави депутатът. В "Столипиново" обещанията за подкрепа на Цачева са подплатени с покриване на задълженията към ВиК, стана ясно от думите на Бойчев.
Депутатът вметна, че ГЕРБ отново се проявяват като новатори - за пропаганда се използват ВиК дружествата, а на редица места направо се погасяват задължения на граждани. Всички служители в Добричката служба са привикани на среща с гербаджиски общински съветници и депутата Живко Маринов, за да получат наставления как да гласуват. В Дулово, Силистра и Благоевград също са погасявани задължения на длъжници на ВиК. Шефът на дружеството в Ямбол явно не се е справил с набирането на гласове за първи тур и вече е уволнен, коментира Бойчев.
Другата схема за купен вот на ГЕРБ минава през раздаването на дърва за огрев и вече действа в ямболската община Стралджа и Хасковско. Там горските стражари и служители искат и доставят на определени избиратели дървесина, гласи сигнал до БСП. Заплахи към кметове и кместски наместници пък са предизборния подход на ГЕРБ в общините Каспичан, Никола Козлево, Смядово и Шумен. Те били информирани, че ако Цачева не спечели, ще бъдат спрени парите от държавата и от европейските фондове. Служителите в "Бобовдол" пък са предупредени, че загубата на Цачева означава край на концесията в мините.
От детската градина "Еделвайс" в Кюстендил са се оплакали, че персоналът е привикан за агитация. Чрез регионалния испекторат в София също върви пропаганда в полза на Цачева чрез организирането на срещи с директори и учители, обясни Бойчев.
Всички сигнали ще бъдат оформени и предадени на компетентните органи. Бай Ганьо не може да прави повече избори, заяви Крум Зарков от ИБ на БСП. Той призова и за висока активност на вота в неделя.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ