20 Април 2024събота00:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И светът Му се свърши

/ брой: 260

автор:Ина Михайлова

visibility 2963

Светът вчера взе, че свърши.
Петият президент ген. Румен Радев отиде на среща с четвъртия Росен Плевнелиев. Мирно и кротко. Без салтанати и дитирамби.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе разговори с председателите на другите парламентарно представени партии и ги покани на среща в парламента. И получи тяхното съгласие и разбиране, че заедно и отговорно трябва да гарантират законовия ред в България и да не допускат политическа нестабилност.
Междувременно Кремъл и американското посолство в София поздравиха ген. Радев за победата. Както и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Предстои среща на новия държавен глава с главния прокурор Сотир Цацаров.
Финансовият министър Владислав Горанов каза, че правителството няма да оттегли бюджета, въпреки заканите и на Бойко Борисов, и на Менда Стоянова. Е, стана ясно, че ако няма бюджет, може и да се окажем с повече пари. Та сигурно и заради това все пак в парламента ще го обсъждат. Да му мислят депутатите от ГЕРБ. Те са за оплакване. Сега ги чака по команда да влизат и да излизат в пленарна зала. Докато и на тях не им писне от Цербера.
Някъде, казват, се събирали едни хора да бистрят кой е президентът и как щели да го "дресират". Имали начини да се справят и с по-големи "пилоти" в държавата. По разни партийни централи и от телевизионни екрани все още драматично представят нещата. Пак пълзи новината, че кметовете на ГЕРБ щели да дават оставки. И какво от това? За тяхно добро ще е. Нали са виновни за грешката Му - пак ще ги рекетира, натиска и плаши да бойкотират всичко в държавата. В някои министерства работели компютри по първи петли. Но и това не е знак, че земята спира да се върти.
Светът Му свършва. Мутрата се пъне да спасява рекетьорската си партия, но проблемът е негов.
Това стана вчера. Изглежда нормално. Звучи нормално. И ни се иска най-сетне и държавата ни да стане нормална.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ