20 Април 2024събота08:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Станимира поведе хорото

Петрова победи убедително по точки молдовка на старта на европейското по бокс в зала "София"

/ брой: 261

автор:Владимир Николов

visibility 71

Световната шампионка по бокс от Чеджу 2014 Станимира Петрова спечели убедително първата си среща в категория до 54 кг на европейското първенство за жени, което вчера бе открито в столичната зала „София“. Така асеновградчанката поведе успешно хорото на боксьорките ни. Състезателката на ЦСКА определено бе по-активната в мача си срещу молдовката Йолия Корол и спечели по точки с единодушното решение на съдиите. Българката се хвърли вихрено в атаки от самото начало, а във втория рунд разкървави носа на съперничката си. В третия молдовката падна в нокдаун, но успя да доиграе мача. Превъзходството на Станимира не остави съмнение в съдиите, които единодушно й присъдиха победата с 3:0 гласа (40:36, 40:33, 40:34).
Това бе единствената среща с българско участие в първия състезателен ден на европейското. Във ІІ кръг Петрова ще се качи на ринга срещу румънката Лакрамиора Перижок, която победи също с 3:0 гласа ирландката Дервла Дъфи.
10-ото европейско първенство по бокс за жени бе официално открито от министъра на спорта Красен Кралев, президента на Европейската боксова конфедерация Франко Франчинели и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.
„След изключителния успех на женския бокс на олимпийските игри в Лондон през 2012 и в Рио това лято, 10-ото европейско първенство е първото състезание от новия олимпийски цикъл за Токио 2020. Тук са над 130 състезателки от 28 страни”, обяви президентът на EUBC Франко Франчинели. Той също благодари на министър Красен Кралев и на президента на БФБ Красимир Инински за добрата организация на европейското за мъже в Самоков през 2015 и на световното за младежи през 2014 г., както и на традиционно силния ежегоден турнир „Странджа“.
„България е страна с висока спортна култура и традиции в бокса и ние винаги сме оценявали усилията им“, допълни Франчинели.
Днес в зала „София“ ще се бие най-леката ни боксьорка Севда Асенова (48 кг), която обаче ще има тежка задача срещу европейската шампионка Стелуца Дуца (Рум).
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ