25 Април 2024четвъртък12:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПРОБИТАТА ШАПКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА

Откъде взеха "опорните си точки" разните ройтерси, афепета и дойчевелета

/ брой: 261

автор:Константин Иванов

visibility 1850

"Я се опитай да изкажеш мнение в "независимия" "Таймс" или в независимата Би Би Си. Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията". "Скитникът между двата свята"
Из писмо на писателя Георги Марков до приятеля му Димитър Бочев

Покрай президентските избори България за първи път от много време насам попадна в новините на световните медии. И те единодушно потвърдиха горчивата констатация за обективността им - каква ти констатация, присъда - не на друг, а на "Скитника". Примери да искаш и да търсиш, макар че звучат еднотипно и по-безвкусно от реклама на дамски превръзки в часа, в който хората вечерят.
"Дойче веле": "Радев е възприеман като проруски кандидат".
Ройтерс: "Кандидатът на БСП Румен Радев, новоизлюпен политик, спечели президентските избори в България".
Франс прес: "Приятелски настроеният към Москва кандидат спечели президентските избори в България"... "Новият български президент, русофил без никакъв политически опит, може да се опита да върне най-бедната страна в ЕС отново в орбитата на Москва".
 Асошиейтед прес: "Радев, който е новобранец в политиката"... (следва мантрата за проруските му симпатии).
Германската ARD, заглавие: "Повече Москва, по-малко Брюксел".
"Ню Йорк таймс": "С тези избори България остава зависима от Русия в областта на енергетиката, търговията и туризма".
"Гардиън": "Радев печели заради кампанията, която е била срещу мигрантите и с проруски послания".
"Евронюз": "Russian speaking new Bulgarian president"... ("руски говорещ нов български президент"). Ама че говори още английски и немски, кой ти гледа, не се вписва в рефрена.
И все в същия дух: "Резултатът от президентските избори може да придвижи България по-близо до Русия". "Изборите печели мъж, който е приятелски настроен към Кремъл, подкрепя отслабването на санкциите срещу Русия". "Победата на независимия кандидат ще изправи България в противоречие с нейните съюзници в Европейския съюз и НАТО". "Хората (не се уточнява кои хора) са загрижени, тъй като изпраща противоречиви послания".
Известно разнообразие в шаблона внася бившият немски посланик в България Клаус Щрамайер. Ако Бойко със заплахите си за оставка не бил придал на тези избори значение, което те всъщност нямали, то "изборът на Радев можеше да се изтълкува като неприятно, но все пак незначително събитие". Демек "много важно, егати изборите, егати държавата".
Четеш и няма как да не изпиташ чувството, че всички тези гардиъни, афепета, дойче велета, асошиейтедпреси, аердета, ройтерси са получили "опорните си точки" от един източник. Познайте кой е той! Не познахте.
"Червен генерал", презрително рече Цецка Цачева. Уверена бе, че тази квалификация, заедно с гордото тупане в гърдите, че е по-подготвена за президентския пост (милостиво пропускаме любителския мизансцен със сълзицата за убития дядо) ще й осигури разгромната изборна победа.
 Имате много здраве от пробитата шапка на демокрацията!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ