20 Април 2024събота08:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубав, та чак горчив

/ брой: 262

автор:Ева Костова

visibility 130

Хората свикнаха с това да имат по-добър живот. България се промени през тези 5 години, през които управлява ГЕРБ. След управление на БСП затягахме коланите. Това не се посвени да сподели пред широка аудитория депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Като настръхнала кокошка тя разпери крила над запъртъците на партията си, които снесоха през двата мандата министрите й, прибави към тях и "добрия" ни живот. Аман от недоносени политици! Като си научат урока, няма спиране. За своя и на вожда си угода. Макар че е цинизъм да се изправиш и да заявиш, че животът на милиони българи върви по мед и масло, а те всекидневно да носят товара на бедността, докарана им от същия този ГЕРБ. Явно дамата пребивава извън времето и пространството, защото наистина има добре живеещи хора, знаем кои са и хората. Но тя решително не ги е срещнала в тролея примерно, защото не стъпва в градския транспорт, кола я кара и до фризьора.
Иначе щеше да знае, че бедността няма цвят, но ГЕРБ я загряха до инфарктно червено. Щеше да знае, че разходите на домакинствата изпреварват доходите в средата на тази година, и то не за първи път, докато статистиката услужливо се пъне да доказва колко спестовен бил българинът и как растат депозитите в банките. Но това не са депозитите на родния пенсионер, на липсващия представител на липсващата средна класа, нито на работещите колкото да не е без хич. Нито на тези, които имат доходи от социални обезщетения и помощи, които също изпадат някъде в дъното на класацията като процент. Не сме спрели да броим стотинките за храна, данъци, осигуровки, транспорт, поддръжка на дома, здравеопазване - все неща, без които няма как да минем, и които непрекъснато поскъпват. Та вече минаваме и без тях.
Вчера социалната комисия в НС не прие бюджета на НОИ, значи остава под въпрос индексирането дори със смешните 3-4 лева на пенсиите, има опасност да замръзне и минималната работна заплата. За това обаче от ГЕРБ въобще не помислиха, докато бяха на власт. Макар и хората да им казваха, че асфалт ни се яде, ни се пие. Че не ги грее онази нездрава проява на амок от собственото си величие и самодоволност. Които ерозираха и малкото социални придобивки и ни докараха съвсем до просешка тояга.
Според доклад на института "Легатум" лошото управление, бедността и корупцията държат България на дъното на ЕС. Наистина за кои хора говори Атанасова, за тези от ГЕРБ, които ще продължат да живеят добре, та и тези около тях? Тя отгоре на всичко не скри недоумението си от факта, че другите, тоест бедните, не са разбрали посланията на любимата й партия ГЕРБ. Трагедия, ви казвам!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ