Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Хубав, та чак горчив

Ева Костова

17. Ноември 2016 , брой: 262   1169   0Хората свикнаха с това да имат по-добър живот. България се промени през тези 5 години, през които управлява ГЕРБ. След управление на БСП затягахме коланите. Това не се посвени да сподели пред широка аудитория депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Като настръхнала кокошка тя разпери крила над запъртъците на партията си, които снесоха през двата мандата министрите й, прибави към тях и "добрия" ни живот. Аман от недоносени политици! Като си научат урока, няма спиране. За своя и на вожда си угода. Макар че е цинизъм да се изправиш и да заявиш, че животът на милиони българи върви по мед и масло, а те всекидневно да носят товара на бедността, докарана им от същия този ГЕРБ. Явно дамата пребивава извън времето и пространството, защото наистина има добре живеещи хора, знаем кои са и хората. Но тя решително не ги е срещнала в тролея примерно, защото не стъпва в градския транспорт, кола я кара и до фризьора.
Иначе щеше да знае, че бедността няма цвят, но ГЕРБ я загряха до инфарктно червено. Щеше да знае, че разходите на домакинствата изпреварват доходите в средата на тази година, и то не за първи път, докато статистиката услужливо се пъне да доказва колко спестовен бил българинът и как растат депозитите в банките. Но това не са депозитите на родния пенсионер, на липсващия представител на липсващата средна класа, нито на работещите колкото да не е без хич. Нито на тези, които имат доходи от социални обезщетения и помощи, които също изпадат някъде в дъното на класацията като процент. Не сме спрели да броим стотинките за храна, данъци, осигуровки, транспорт, поддръжка на дома, здравеопазване - все неща, без които няма как да минем, и които непрекъснато поскъпват. Та вече минаваме и без тях.
Вчера социалната комисия в НС не прие бюджета на НОИ, значи остава под въпрос индексирането дори със смешните 3-4 лева на пенсиите, има опасност да замръзне и минималната работна заплата. За това обаче от ГЕРБ въобще не помислиха, докато бяха на власт. Макар и хората да им казваха, че асфалт ни се яде, ни се пие. Че не ги грее онази нездрава проява на амок от собственото си величие и самодоволност. Които ерозираха и малкото социални придобивки и ни докараха съвсем до просешка тояга.
Според доклад на института "Легатум" лошото управление, бедността и корупцията държат България на дъното на ЕС. Наистина за кои хора говори Атанасова, за тези от ГЕРБ, които ще продължат да живеят добре, та и тези около тях? Тя отгоре на всичко не скри недоумението си от факта, че другите, тоест бедните, не са разбрали посланията на любимата й партия ГЕРБ. Трагедия, ви казвам!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"