18 Април 2024четвъртък14:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Силви Вартан пристига в София за премиерата на книгата си "Мама..."

/ брой: 263

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 198

Премиера на новата книга на Силви Вартан "Мама..." организира издателство "Колибри" на 22 ноември от 19 ч. в литературния клуб "Перото" в НДК в присъствието на авторката. Това гостуване е чест за нас, защото звездата отделя от времето си, разпределено между музикални и театрални турнета, за да представи в София именно тази книга, която е особено скъпа на сърцето й и носи заряд на истинско художествено произведение, споделят издателите.
След калейдоскопичната автобиография "Дума по дума" ("Колибри", 2014) почитателите на грандамата на френската музика, покорила света с красотата на своя талант и с непринудената си елегантност, ще имат възможност да надникнат в най-интимните страници на живота й - в спомените за нейната Maman...
"Мама..." е не просто затрогваща изповед, а свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници. Това е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която именитата певица е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви Вартан ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка.
Прочутата френска певица и актриса с българо-унгарски корени има зад гърба си 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди музикални спектакли в цял свят. Последният й грандиозен концерт у нас се състоя през април 2014 г. в зала 1 на НДК, където тя представи албума си "Силви в Нешвил".
"Музиката е част от моето съществуване. Наистина има моменти, когато се чувствам уморена и решавам да направя известна пауза. Но никога не съм стигала до това да кажа - край. Не обичам думата край. Пея, защото ми харесва и имам чувството, че съм част от публиката, с която сме едно огромно семейство. През годините съм създала такива силни връзки с нея, че изпитвам нужда от това споделяне, от този взаимен обмен", сподели очарователната певица на среща с журналисти преди концерта. Тя разказа и за дейността на създадената от нея фондация, която от години доставя храни, лекарства и ценна съвременна апаратура за отделения по неонатология в болници у нас. Като специално подчерта съществената роля на всички доброволци, които безвъзмездно отдават време, сили и труда си за благотворителна дейност, на щедрата подкрепа на дарители от Франция и САЩ, на сътрудничеството на БЧК, на всички хора и организации в България, които й съдействат през годините.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 154

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 152

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ