Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юни 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Коментари

За баницата

Мая Йовановска

23. Ноември 2016 , брой: 267   817   0Властта бойкоборисова, която формално е в оставка, не спира с жалките си опити да оказва натиск, да плаши, да шикалкави, да опровергава сама себе си, да подмята и прехвърля топката на някаква отговорност в своята безотговорност. Това биполярно състояние на гербаджийската душевност много отчетливо започна да се проявява в последните седмици. То, разбира се, има своето напълно логично обяснение. Нали? Щото за тая власт комай най-важното е да яде от баницата.
Едно от псевдоплашилата на властта от последните седмици - прословутото саниране, с което Борисов и неговата подопечна Лилето Павлова се скъсаха да си правят пропаганда, беше размахано още преди президентските избори. Граждани от Смолян бяха посъветвани да направят "правилния избор", иначе санирането спира. Преди ден пък подопечното на Лилето ведомство първо съобщи, че на кметовете са пратили указания да не сключват повече договори за тази година. А в друго съобщение от вчера обаче обясниха, че програмата не била спряна, а само ресурсът й бил изчерпан. Но понеже кралят слънце е в оставка, не можело да се гарантира приемствеността на политиката. Дето се вика, всичко започва и свършва с него.
Иначе Лилето вчера се опита да си "върже гащите", като за по-сигурно прехвърли отговорността за санирането за следващата година на депутатите. И продължи с опитите да замазва, като рече, че стигането на лимита от милиард лева по програмата за тази година няма нищо общо с изборите и спирането не е на инат, с което доомаза пейзажа. А колкото до парите - още много преди оставката на кабинета беше известно, че средствата за тази година вече са похарчени. Как и защо - сещайте се.
Зад всички тези вербални и всячески врътки и чупки прозира едно - ГЕРБ пак са се приготвили да ядат от баницата. За пореден път.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"