27 Април 2024събота05:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП готви заседание на конгреса си през януари

Организационна промяна и нова коалиционна формула предлага лидерът на социалистите Корнелия Нинова

/ брой: 267

автор:Павлета Давидова

visibility 118

Пленум, на който делегатите трябва да решат дали да свикат заседание на конгреса на БСП през януари, предстои тази събота. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова вчера. На разширеното заседание на Националния съвет се очаква да присъстват около 500 души, освен делегатите покани ще има за областните и общински председатели, членовете на националния предизборен щаб, депутати и кметове на левицата.
Нинова уточни, че Националният съвет първо ще направи анализ и отчет за свършеното през предизборната кампания за президент. Обект на дискусия и анализ ще бъдат и политическите събития след изборите. Предложението за конгрес на БСП е в първата половина на януари или дните между 15 и 21 януари.
"Мотото на този конгрес е "Промяната в БСП". Мисля, че започнахме да я правим. Трябва да продължим процесите при нас. Целта, която си поставяме, е БСП да бъде модерната лява партия", коментира Нинова. Според нея висшият партиен форум трябва да отговори на няколко въпроса. Сред тях е приемането на нова предизборна платформа с ясни, конкретни и възможни ангажименти, която да стъпи на автентичните леви ценности. "Ще предложим нова коалиция за парламентарните избори през 2017 г. Тя ще е различна от досегашната коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, в която участват 13 партии", обяви Нинова. Тя уточни, че предвижда намаляване на коалиционните партньори. Колко и кои ще отпаднат ще стане ясно едва след конгреса.
Третата тема на партийния форум ще е предложение за организационна промяна в партията. Според Нинова реформата ще покаже, че БСП отговаря на очакванията на хората за промени в партията. "Много пъти сме си говорили с вас, че трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора. Много ми се иска с тази промяна да продължим стила, който започнахме на президентската кампания - без задкулисие, без договорки с партийни елити, с лобита, с олигархични кръгове и т.н. Открит нов стил в политиката", обясни Нинова. По думите й ще се води директен разговор с хората.
Корнелия Нинова отхвърли думите на регионалния министър в оставка Лиляна Павлова, че БСП не подкрепя програмата за саниране, и обяви, че ако спечели изборите, БСП би продължила програмата. Промяна ще има по-скоро в изпълнението й - ще е по-прозрачна и открита, различна като процедура, но не и като философия, стана ясно от думите на Нинова.
Лидерът на БСП отново подчерта, че БСП няма да предлага министри в служебен кабинет, нито хора в администрацията на президента. "Като партия ние няма да се месим в тези процеси. Охладила съм всички мераци за властови постове. Сега това не е работа на БСП. Има си президент да си реди служебния кабинет", заяви Нинова. Във връзка с оставката на председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и назначаването на Дончо Атанасов Нинова заяви, че БСП няма отношение към назначението на бившия депутат от левицата. "Нямаме участие и разговори за договарянето на този пост. Не сме информирани за това решение", каза тя. Нинова отбеляза, че трябва да си зададем въпроса дали Лазаров не бяга от поста заради възможни съмнения за корупция.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ