29 Март 2024петък06:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

„Референдумът на промяната”

/ брой: 268

автор:Мария Нинова

visibility 2045

В последните дни тече усилена разяснителна кампания до какво биха довели въпросите от референдума на "Шоуто на Слави", ако бъдат приети и преобразени в закон. Че въпросите бяха безумни и неразбираеми, сега просветва на много хора. Референдум с шест, впоследствие с 3 въпроса не води автоматично до промяна на статуквото, както си мислят някои, а само до объркване на гражданите. Дълги изречения, за които трябва много да си чел, за да ги разбереш.
Въпросите ги знаем от половин година. Референдумът мина по волята на народа. Но шоуто започна след това. Масово се заговори, че предстоящото е лошо, недомислено и може последиците да бъдат катастрофални. Големият въпрос е защо никой не се ангажира преди това да обясни точно за какво става дума? Защо никой не каза, че мажоритарната система и намаляването на партийните субсидии биха дали повече власт на олигархични кръгове? Защо никой не се опълчи, че в демократична държава не може да те задължават за неща, които са ти гарантирани като право?
Медиите също носят част от вината за това положение. Нямаше дискусии, нямаше коментарни студиа, нямаше нищо.
Помисли ли се, че страната сега е районирана на 31 многомандатни района, а при абсолютно мажоритарен вот това ще трябва да се промени? Ами не. На никой не му пукаше, защото очакваха, че по този начин ще се заглуши самото допитване. Ще мине и няма да му се обърне внимание. Ами не, това още повече амбицира хората да отида до урните. Има вече милиони гласове, с които политици и партии трябва да се съобразят, колкото и да не им се иска.
Имаме някакъв вот, от които половината не знаят за какво са гласували. Но фактите са си факти. Другата половина гласува, защото е отвратена от политическата класа и доказа, че може да я накаже, без да мисли за последствията. А накрая сметката от "референдума на промяната" пак ще бъде платена от народа.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ