25 Април 2024четвъртък12:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

С 0:0 Лудогорец докосва Лига Европа

Разградчани удържаха Базел в София и излязоха на трето място в група А

/ брой: 269

автор:Владимир Николов

visibility 874

Лудогорец е на крачка от евромачове и през пролетта. В ключов сблъсък от V кръг на Шампионската лига петкратният първенец на България удържа гостуващия Базел и завърши 0:0 в решителен мач на стадион "Васил Левски". Така "орлите" се утвърдиха на третото място в група А, което дава право на участие в 1/16-финалите на Лига Европа.
Освен това равенството осигурява за касата на разградчани 1 млн. лв. (500 000 евро) от УЕФА, а допълнителен бонус ще има и при евентуалното прескачане на 1/16-финалите.  
Разградчани изместиха Базел от тази позиция заради отбелязания гол на чужд терен в Швейцария. Там бразилецът с български паспорт Джонатан Кафу откри за Лудогорец, който изпусна да запише първа победа като гост в Шампионската лига и мачът завърши 1:1.
В последния кръг на Никулден родният първенец гостува на лидера ПСЖ, а Базел посреща Арсенал. Шампионът на Франция и английският вицешампион водят ожесточена борба за първата позиция, която ще им осигури по-лек съперник на 1/8-финалите. Очакванията са и Лудогорец, и Базел да загубят в VІ кръг и така разградчани да удържат третата позиция.
Пред 20 821 души на Националния стадион играчите на Георги Дерменджиев разчитаха предимно на контраатаки и не съумяха да отправят нито един точен удар към вратата на гостите. Големият отсъстващ беше плеймейкърът Марселиньо, който получи контузия на последната тренировка преди мача. Двубоя пропусна и Йордан Минев, също заради травма. В герой за родния шампион се превърна вратарят Владо Стоянов, отразил всички удари към вратата си. През първата част той парира далечен удар на Лука Зуфи (17), а през втората Мохамед Елионуси (76) бе изведен сам срещу него, но перничанинът се намеси решително и спаси шута му от упор. Това бе и най-чистото положение в целия мач.
"Базел разочарова. Мисията продължаване в Европа и през пролетта все повече се отдалечава. Лудогорец игра откровено дефанзивно, но Базел беше шокиращо безпомощен", отбеляза швейцарският в. "Базлер Цайтунг" и допълни, че първенецът на страната е заплашен за първи път след 2010 г. да не играе в Европа и през пролетта.
68 838 зрители са изгледали на стадиона трите домакински мача на Лудогорец, средно по 22 946 на среща. Това е по-малка посещаемост от дебютния сезон на разградчани в лигата, когато те посрещнаха именити съперници като Реал М и Ливърпул. Сега най-посетеният им мач е срещу Арсенал, наблюдаван от 30 862 души, а срещу ПСЖ 17 155 зрители са си купили билети. При капацитет на стадиона 43 340 места средната посещаемост е малко над половината. По бТВ екшън мачът с Базел е наблюдаван от 562 000 зрители.
Зад Лудогорец по домакинска посещаемост обаче са отборите на Ростов, Монако, Динамо Загреб и Брюж.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ