26 Април 2024петък04:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Отрова

/ брой: 270

автор:Боян Бойчев

visibility 2402

В последните дни на съществуването на това Народно събрание мнозинството в него доказва колко вредно е наистина за България. Мнозинство, което приема закони, като хапе подобно на змия и отровата му тече по вените на българската нация, парализира мускулите й, блокира дихателната й система.
Поредица от безумия, върхът на които бе приетият законопроект за промяна на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Ни в клин, ни в ръкав, за да не ги изпревари разпускането на Народното събрание, депутати си го внесоха и след това си го гласуваха. Според тази поправка всички комунистически символи трябва да бъдат премахнати от публични места, а периодът от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 година да бъде изучаван в училище - сещате се как, като мракобеснически и всички синоними на тази дума.
И как така, господа, ще наложите на учителите да го преподават като такъв? Чия истина те ще трябва да внушават на учениците - вашата ли? Много от хората, заемали различни ръководни постове и членували в БКП по това време, днес или още работят, или вече са пенсионери. Те са участвали в изграждането на социализма и са работили за този строй - това значи ли, че са престъпници или съучастници в престъпление? И какво да правим с големите наши писатели и поети, които вярваха в тази "престъпна" идея и я отстояваха с гениалното си творчество - значи ли това, че те трябва да бъдат забранени? Ами символите? Какво сега, ще рушите отново паметници, ще събаряте надгробни плочи с петолъчки, ще горите книги ли?
Това, което се опитвате спешно да гласувате, е едно ново Допълнение към Закон за защита на държавата. То ще хвърли страната в ново остро противопоставяне с непредвидими последствия.
Всички кандидат-президенти само преди дни уверяваха избирателите, че ще се борят за обединение на българската нация. Направи го на думи дори кандидатът на ГЕРБ. Днес това обединение отново е илюзия. Направихте го вие, които гласувахте този закон.
И сега какво, ще ми казвате какво да говоря на учениците ли? Или да не нося тениска със сърп и чук? Няма да стане. Не ме е страх от вашата отрова. Защото истината е силна - комунистическата идеология не е престъпна. За извращенията и за отделните престъпления вината може да е единствено лична, а не колективна.
Това би трябвало да го знаете. Впрочем, защо не си скъсате дипломите? На повечето от тях стои старият герб на България с червена петолъчка.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ