23 Април 2024вторник20:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кобрата:

Готов съм за победата

Пълната зала ме задължава да успея, закани се Пулев

/ брой: 273

автор:Владимир Николов

visibility 92

Кубрат Пулев пристигна в София за мача си със Самюел Питър в събота в "Арена "Армеец". Българският боксьор се подготвяше в Берлин, където има повече и по-добри спаринг партньори. Битката с "Нигерийския кошмар" ще е необичайна за него, защото ще е първа в 7-годишната му професионална кариера пред родна публика. Срещу Питър Пулев излиза за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBА). В "Нощта на шампионите" ще участва и брат му Тервел Пулев. Малката кобра ще направи официален дебют при професионалистите срещу Томислав Рудан. Хърватинът има 6 победи, 1 равен и 15 загуби на профиринга, като е в черна серия от 6 поредни поражения.
"Важно е да има настроение и хъс за битка, който го имам. Искам да дам на хората емоция, която да се помни дълго. Надявам се да победя. Тепърва предстои сериозната битка, дано спечеля. Единствено се моля на Господ. Смятам, че съм подготвен. Пристигам да играя, което е още по-голямо удоволствие. Колкото е хубаво, има и известна доза напрежение. Преди двубоя това ще слегне. Да, пълната зала ме задължава за победа. В бокса нищо не се знае, виждал съм обрати - до последните 10 секунди човекът води и после го нокаутират. Разучихме съперника ми с треньора Ули Вегнер (Гер). Знаем му силните и слабите страни. Да се надяваме, че няма с какво да ни изненада. Не знам доколко той ме е разучил. Файтър, монотонен, постоянно напред, пресиращ – неприятен съперник. Такива ми бяха спаринг партньори. С единия ми партньор играхме и шахмат, но там съм по-слаб.
Всичко е важно, всичко трябва да върви за ръка. Срещу Дерек Чисора (Вбр) никога не съм спирал да вярвам в победата. Така е било срещу всичките ми съперници. Работя по защитата, това наистина е най-важното. Но само със защита не може да победи човек. Всяка битка е война, колкото преди ринга, толкова и на него. Сега е най-красивото време в България, вижте каква снежна приказка. Това казах и на треньора ми. Тук имаме четири сезона, когато е зима, си е зима. Красота. Когато се отвориха вратите на самолета, бях много щастлив", призна Кобрата.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ