Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Март 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Съмва и без Борисов

Светла Василева

5. Декември 2016 , брой: 277   833   0Борисов подаде оставка и въпреки нея съмна. При това неведнъж. Светът си е цял-целеничък. Държавата ни не се срути.  Еврокомисията не ни спря еврофондовете, както пророкуваше Цецка Цачева. Осветлението и детските градини в Сливен си работят, че дори и сметоизвозването си върви по график. За "ужас" на кмета на града Стефан Радев, на когото се привиждаха хаос и апокалипсис, ако стабилността бъде компрометирана. Републиканският бюджет не спря парите на Бургас, както вещаеше областният лидер и депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.
Тези дни и главният секретар на МВР се включи със собствено либрето в хора на професионалните оплаквачи на стабилността. Отчитайки заловените количества хероин в Студентския град, Георги Костов каза, че в условията на "политическа нестабилност" имало раздвижване на криминалния контингент, чиито структури преди били "дълбоко неутрализирани". Дали?
Изявлението му би могло да има и друг прочит. Докато правителството не беше в оставка, контингентът беше добре "организиран" (имаше логистика, надзор и началник), а полицията отчиташе символични количества заловена дрога. Колкото да се отбележи, че присъства на терена и някак заслужава заплатите, плащани от гражданите. Сега обаче сме в нова ситуация. Кабинетът е в оставка и организираната престъпност се дезорганизира. Еманципира се, тръгна да прави удари на едро и набързо и стана лесна плячка за полицията. Излиза, че когато не е бил в оставка, Борисов добре е "организирал" нещата на всички фронтове. И на публичните, и на онези отвъд публичността, за които гадаем и се досещаме. Но ето го в оставка и какво... пълна дезорганизация. За няма и десет дни контрабандни цигари, оръжия, дрога. Докато дойде следващият "организатор".

 

 

Коментари

 • 24. Март 2017 59
  467
  0

  От спорта знам едно много просто правило: Ако си слаб, никой не те забелязва; ако си добър - се съобразяват с теб; ако побеждаваш - те уважават.
  Затова в неделя пред нас стои една важна задача - да направим така, че да ни уважават.
  Да спечелим изборите.
  Знам, че вас, читателите на ДУМА, няма нужда да ви убеждавам за кого да гласувате. Но ми се иска да направим така, че да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"