Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Коментари

Съмва и без Борисов

Светла Василева

5. Декември 2016 , брой: 277   1074   0Борисов подаде оставка и въпреки нея съмна. При това неведнъж. Светът си е цял-целеничък. Държавата ни не се срути.  Еврокомисията не ни спря еврофондовете, както пророкуваше Цецка Цачева. Осветлението и детските градини в Сливен си работят, че дори и сметоизвозването си върви по график. За "ужас" на кмета на града Стефан Радев, на когото се привиждаха хаос и апокалипсис, ако стабилността бъде компрометирана. Републиканският бюджет не спря парите на Бургас, както вещаеше областният лидер и депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.
Тези дни и главният секретар на МВР се включи със собствено либрето в хора на професионалните оплаквачи на стабилността. Отчитайки заловените количества хероин в Студентския град, Георги Костов каза, че в условията на "политическа нестабилност" имало раздвижване на криминалния контингент, чиито структури преди били "дълбоко неутрализирани". Дали?
Изявлението му би могло да има и друг прочит. Докато правителството не беше в оставка, контингентът беше добре "организиран" (имаше логистика, надзор и началник), а полицията отчиташе символични количества заловена дрога. Колкото да се отбележи, че присъства на терена и някак заслужава заплатите, плащани от гражданите. Сега обаче сме в нова ситуация. Кабинетът е в оставка и организираната престъпност се дезорганизира. Еманципира се, тръгна да прави удари на едро и набързо и стана лесна плячка за полицията. Излиза, че когато не е бил в оставка, Борисов добре е "организирал" нещата на всички фронтове. И на публичните, и на онези отвъд публичността, за които гадаем и се досещаме. Но ето го в оставка и какво... пълна дезорганизация. За няма и десет дни контрабандни цигари, оръжия, дрога. Докато дойде следващият "организатор".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"