25 Април 2024четвъртък23:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Картини за всеки дом в "Лоранъ"

Коледният базар ще продължи до 15 януари

/ брой: 282

автор:Дума

visibility 1392

Традиционният за галерия "Лоранъ" коледен базар "Картини за всеки дом" започва от началото на празничния декември. Голямата разпродажба на произведения на изкуството цели да задоволи всеки вкус, като представи богато разнообразие от рисунки, графики и живопис на достъпни цени. За да може всяка творба да бъде открита от своя нов собственик и за да направи автентичното българско изкуство достояние на всеки дом, галерията обявява над 100 оригинала на известни български художници на цени от 99 до 999 лв., научи ДУМА от Лаврен Петров. 
Конфиденциалното и уютно пространство за изкуство на "Оборище" 16 предлага на ценителите алтернатива на показността на търговете, а шумното наддаване за произведенията е заменено от празничното намаление на цени. Истински коледни подаръци за 99 лв. са оригиналните рисунки на художници като Васил Стоилов, Вера Лукова, Златка Дъбова, Петър Колев, Борис Данков. В разпродажбата са включени ценни творби, участвали в едни от най-успешните и знакови за галерията експозиции като юбилейните изложби на Павел Францалийски и Марин Георгиев Устагенов. Сред атрактивните предложения в коледния базар са също карикатурите на Илия Бешков и Александър Добринов, изящните рисунки на Владимир Димитров - Майстора, Данаил Дечев и Васил Иванов.
Любителите на класическия пейзаж ще открият разнообразие от маслени творби на цени от 499 до 699 лв., рисувани в средата на миналия век от Асен Попов, Никола Вълчев, Стоян Василев, Деньо Чоканов, Борис Пелев, Никола Златев.
Освен изложените произведения от художественото ни наследство, превърнали се в запазена марка на "Лоранъ", експозицията предлага богат избор от съвременно българско изкуство. На цени до 999 лв. може да бъдат закупени творби на Вихрони Попнедлев, Светлин Русев, Свилен Блажев, Димо Колибаров, Захари Каменов. Както останалите произведения във фонда на галерията, и тези на съвременните художници са предоставени от различни частни колекции, а не от ателиетата на самите автори. Едновременно с експозицията, подредена в арт салона на "Оборище" 16, ще протича и онлайн разпродажба в сайта на галерията. Коледният базар ще продължи до 15 януари 2017 г.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ