08 Май 2024сряда16:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разточителство в "стил Евросъюз"

Десетки евродепутати отиват на сладка командировка за 1 млн. евро в Кения

/ брой: 282

автор:Дума

visibility 73

1 млн. евро Ц толкова струва ДкомандировкатаУ на 78 евродепутати и официални лица от Брюксел плюс 31 преводачи до Найроби, в Кения, където има среща на съвместната Парламентарна асамблея на държавите от Африка, Карибския регион и ЕС. Асамблеята е "единствената международна асамблея, която редовно заседава с цел да промотира независимостта на Севера и Юга". Оказва се, че дневните командировъчни на евродепутатите ще са в размер на 153 евро, а на преводачите Ц цели 650 евро. За всеки евродепутат ще отидат по 150 евро за хотелска стая Ц в четиризвезден хотел "Хилтън" или "Интерконтинентал", 12 000 евро за "поканени експерти" и 11 000 евро за "багаж". 3000 евро пък ще има за "работен обяд" за 60 души, и то в ресторант, където комбинирано меню не е повече от 25 евро, съобщава "Политико".
Според програмата евродепутатите ще имат "помирителни срещи"(каквото и да означава това - бел. ред.), "обяд с младежи", уъркшоп с Кенийската асоциация на градинарите, визита на "здравно заведение" и работен обяд на тема: "Инвестиции в храната: основата на развитието". Ще бъдат гласувани и няколко неюридически задължителни резолюции като "Предизвикателствата пред семейното земеделство и производството от малки ферми в страните от Африка, Карибския регион и Европа" и "Въздействието на незаконните финансови потоци".
Не на последно място в официалната програма е включен линк към сайта на Кенийския туристически борд, който предлага сафарита с камили и хеликоптери! Цялото това мероприятие повдига въпроса за какво точно отиват парите на европейските данъкоплатци в някои случаи. Например през септември тази година 100 официални лица, от които 40 евродепутати отидоха за три дни на "бизнес посещение" в Монтевидео и затова данъкоплатците на Стария континент платиха 500 000 евро. Резултатът от посещението Ц необвързващи резолюции за "реструктуриране на публичния дълг" и "борба с неравенството чрез кохезионни политики".

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/desetki-evrodeputati-otivat-na-sladka-komandirovka-za-1-mln-evro-v-kenija-news_580683.html
й Actualno.com

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 237

/ брой: 84

За наше добро

visibility 248

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 255

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ