25 Април 2024четвъртък19:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Лекции от Чичото на Чичовото

/ брой: 282

автор:Иван Ченчев

visibility 2160

Безспорно един от най-интересните индивиди от български произход е Димитър Пенев. Писал съм за него, говорил съм за него, говорил съм с него. Много пъти. Няма да ви изненадам с фразата, че Пената е национално богатство. За това не се учудих, че Чичото на Чичовото е изнесъл лекция в Благоевградския университет през седмицата. Само не разбрах каква е била темата на лекцията. Казвам го, без да се заяждам, а като факт, че на никого от присъстващите не му е и пукало особено. Просто всички са искали Стратега да им дума сладко-сладко. И да им реди бисери. След като такъв като МИтоди Андреев е депутат, че и на активен народен трибун се прави, защо титан като Пенев да не говори на хората? Сигурен съм в едно – чичо Митко ще напълни аулата с млади хора и с него ще е по-интересно, отколкото ситуацията с нагласените концерти на някои „творци“ например. Или пък нали не мислите, че хората на Б.Б. пълнят зала „Арена Армеец“, защото се ограмотяват от мъдростта МУ?
Не. Там са, защото това е техният начин да забогатяват. Затова една Пенева лекция тежи милион пъти повече от една Бойкова, да речем. Излиза, че такива като чичо Митко трябва по-честичко да вършат различни обществено полезни неща. Даже, ако могат да заместят и онези от политиците, които са дошли, а и работят на пожарникарски принцип. Не са един и двама, ей! В момента например ми идва в главата не-еретичната мисъл, че на всички ни ще ни бъде по кеф, ако Пената ни честити новата година от телевизора, а не, както досега Главата на Територията Роско. Ама много по-кеф, да знаете. Наясно съм, че ще се съгласите.
Хиляди пъти сте чели, че спортистите са по-читави от една определена каста законотворци. И са и по-справедливи. А и имат разнородни хобита. Ето как стана така, че не се учудих, когато разбрах, че треньорът и доскорошен състезател Христо Янев е написал книга. Ама не за футбол. Шпионски трилър. Все още нямам отзиви за нея, защото официално тя ще бъде представена днес. Но може да се окаже находка в литературата. Изобщо нека поне тези, които ни радват, да опитват интересни неща и на други поприща.
Вчера пък научихме, че имало шанс Наско Сираков да стане шеф в ЦСКА-София. Дали утре няма да чуем как Б.Б. се озовава в БСП? Всъщност той от БСП се озова начело на държавата. Абе, накъде отива България? Как мислите – може и да сме в крак със световната мода? Тръмп говори като Путин, Путин като Тръмп. Едно обаче е ясно – никой не може да говори като Димитър Пенев. Дори и Б.Б. Последният даже не може и да го разбере. Изобщо, да дадем думата на чичо Митко. По всички въпроси. А разни други, преждеговоривши с напластени от власт и пари гуши, просто е време да си затварят устите!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ