19 Април 2024петък10:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ех, грудка шекер!

/ брой: 282

автор:Велиана Христова

visibility 60

Шефката на Селскостопанската академия проф. Трифонова намери най-подходящото време да прави конкурси за директори на 11 от водещите институти в аграрната наука - по Коледа и Нова година. Вместо да празнуват нов късмет, нещастните кандидати трябва да се явят на килимчето в централната канцелария с управленски програми и научни публикации под мишка до 12 януари - лично!
Издевателството над науката с марка ГЕРБ продължава. След като години поред свиваха бюджета на ССА и го докараха до едни смешни 9 млн. евро, за които учените в цивилизована Европа едно семе няма да ашладисат, вездесъщият Горанов с Менда и сие отрязаха всякаква надежда на водещите ни аграрни изследователи догодина да се вдигнат поне малко 300-та им евро на месец, дето колегите им другаде ги получават за час работа. И заповядаха учените да си изкарват заплатите, като продават зърно - нищо, че парите от продажбите ги гушва МЗХ. Ще ми протестират те, на улицата ще ми правят научни събрания, наука ще искат да има в държавата на Винету! Къде се намират?      
Бързат господата. Години наред държаха директори на аграрните институти на статут "и.д.", за да ги командорят по-лесно. Сега се разбързаха управляващите, до 22 януари трябва да назначат "своите хора" за нови шефове в институтите, щото после от това правителство ще остане само лошият дъх. А едни публично-частни партньорства са се задали и едни европейски пари идат, оставят ли се такива блага "на врага"? Ама щели да доубият болната от недохранване наука! Че за какво ни е тази наука? Ей какви ГМО ни пускат американците - царевичните им зърна като тикви, а от една соева грудка кило боб излиза! Та, за Нова година за берекет учените да запеят песента: Ех, грудка шекер! Шекерът обаче няма да е за тях.
Ако народът спешно не измете тия горановци и менди, на учените ни да им е яка дупарата!

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 602

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 496

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ