26 Април 2024петък01:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев към ГЕРБ:

Народът видя как управлявате и ви даде червен картон

Декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

/ брой: 282

visibility 18

Уважаеми колеги от ГЕРБ,

Боли, нали! Когато народът ви даде червен картон, когато наистина българският народ видя какво е качеството на вашето управление. По темата бежанци и мигранти вие изобщо нямате право да говорите, защото това, което се случва и тук в столицата, е че тези хора се разхождат, където и както  искат под носа на МС. Елате да видите какво е в общините. Елате да видите как се разхождат на групички по селата и хората се страхуват. Това е заради вашата изцяло некадърна политика.
Питам аз, знае ли българският народ колко струва оградата на границата и дали има някакъв ефект от нея. Колко струва тази ограда - 250 млн. лв. и тя все още не е довършена. Все още виждаме служби от Унгария, от Сърбия. Не случайно и самите сърби искат да строят ограда. Защо? Нали ние пазим европейска България. Какво правим? Нищо не пазим и вие много добре го знаете, защото тези мигранти преминават през страната чрез каналджии и на тях се плаща. Само че МВР и правителството си затварят очите. Вие предприемате действия зад гърба на българските граждани, от което хората са отвратени и затова ви показаха този червен картон на изборите. Това е истината. И вие говорите за някакво справяне! Карате премиери с джипове, които незаконно са прехвърлени. Не ви ли е срам, при толкова много злоупотреби! Вие продължавате да имате самочувствие, че ръководите добре тази държава. Неслучайно го разбрахте и вървим към предсрочни избори. Това, което се случва, е недопустимо.
Говорите за европейски фондове. Нали, когато се спря програмата "Околна среда", беше заради кметове на ГЕРБ и това трябва да се знае, защото тогава вашите поръчки бяха опорочени и това е истината. Как говорите за добро справяне? Колко е вашата усвояемост по европейските фондове- едва 6%! И това е по данни на официален документ, вижте го в ИСУН.При положение, че имате готова администрация.  При положение, че имате органи и  имате опита. Имате и една програма, която изобщо не върви - "Рибарство и аквакултури", която сигурно ще бъде спряна. Вижте какво се случва и с програмата "Образование и наука". Вижте какво става със София тех парк. Това не е тех парк, а се превръща в бизнес парк, защото там се продава право на строеж на безценица и вече не се търсят иновационни фирми.
Защо не говорите за тези неща, а търсите дребното политиканстване и заяждане? Откъде накъде ще давате определения, когато българският народ е казал: "Да, искаме нови предсрочни избори" и вървим натам. Нека да излезем на тези избори.
Истината лъсва, защото  не може да се управлява само чрез медиите. Вие се превръщате в балон, защото хората и сигурността на България не са защитени и това е изцяло ваша отговорност. Там претърпяхте пълен провал - 250 млн. лв. за ограда на границата, която дори не е построена и е в лошо качество.
Колкото и да ходите, и да развеждате европейски лидери, виждате какво е. Елате по Свиленгардско да видите как се разхождат тези нелегални имигранти от село в село, но защо да ходите там? Елате пред МС, на "Лъвов мост"- вижте какво е.
Вие не се справяте. Опитвате с дребно политиканстване, което до нищо няма да ви доведе. Имигранти, еврофондове, развитие на страната - тук вие сте слаби, тук вие имате пълен провал.
В темата за образованието - вижте какво показват всички международни изследвания. Че децата стават все по и по-неграмотни. Какво се случи в образованието? Пълна дупка.
В здравеопазването - хората в кома ги карат на колички. Само и само да им вземат пръстовия отпечатък и вие много добре го знаете. С лекарствата какво се случва? И там всичко е пълен провал и трябва да го разберете. Ако вие не го разберете, то народът вече го разбра и го показа на последните избори.
Бъдещият президент не принадлежи нито на бизнес кръгове, нито на оръжейна индустрия, нито на Москва, нито на Вашингтон, нито на Брюксел. Това е един български достоен генерал и затова бе избран от българския народ с такава голяма победа.  Оттук нататък са важни предсрочните избори. Наистина да се сформира  правителство, което да даде устойчивост, което да даде икономика, която да не се развива само върху еврофондове, а икономика, която да има добавена стойност. Необходимо е добро образование и здравеопазване, което да е гарантирано от българската Конституция. Това е истината и това е различно от вашата политика, която водите до момента.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ