20 Април 2024събота09:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фронтменът на "Любэ" направи селфи с десет хиляди в София

Музикантите показаха на концерта в "Арена Армеец", че и след 26 години на сцената все още могат да изненадат публиката

/ брой: 283

автор:Альона Нейкова

visibility 135

Още в първите минути на музикалния спектакъл на "Любэ" в столичната зала "Арена Армеец" Николай Расторгуев побърза да направи селфи с многохилядната публика, дошла да се наслади на "Best Of" концерта на култовата формация. Народният артист на Русия излезе на сцената, изпълнявайки един от най-големите хитове на групата - песента "А заря". Научил за взривилата се цистерна от влакова композиция край гара Хитрино, почернила няколко семейства в събота, фронтменът не пропусна да поднесе съболезнованията си по повод трагедията.
Концертът продължи с емблематичното парче "Батько Махно", с което през април 1989 г. "Любэ" дебютира в ефира на държавната руска телевизия. Емоционалната балада "Позови меня тихо по имени" предизвика най-силните и продължителни аплаузи в залата. Ценители на творчеството на групата у нас се надпреварваха да припяват на всяка песен и от време навреме извикваха към фронтмена названията на най-известните хитове, които искаха да чуят и на изявата на формацията в София.
"Конь" е студийно парче, почти не я пеем на живо в зала, защото на записа ми пригласят двайсетина души хор, а тук сме само четирима "инвалиди", духовито се пошегува Расторгуев, визирайки себе си и тримата му беквокалисти. Но отстъпи на желанието на публиката да чуе именно тази композиция, при условие че присъстващите в залата я пеят заедно с него. По същия начин процедира и с незабравимата визитна картичка на "Любэ" - едноименния хит от дебютния албум на групата "Атас", където думата от заглавието, употребявана в руския език като предупреждение за опасност, се повтаря цели 32 пъти! След изпълнението на наградената в Кан за хумористичен видеоклип "Не валяй дурака, Америка" (посветена на желанието Аляска да бъде върната на Русия), фронтменът получи подарък от почитател - водка, носеща името на 49-ия щат.
Присъстващите в залата имаха уникалната възможност да чуят и едни от най-свежите парчета на Николай Расторгуев, включени в най-новия диск на рок формацията, наречен "За тебя, Родина-мать!" (2015). Публиката не скри възхищението си от "Якоря", "Все зависит от Бога и немного от нас", "За бортом" и др., въпреки че за някои от песните фронтменът си имаше "пищови" с текстовете им. Получи му се и играта с феновете на "Познай хита от един акорд", които веднага разгадаха мелодията на "Ты неси меня река"...
Концертът продължи над два часа. Като и с това гостуване в България музикантите на "Любэ" не само доказаха, че има защо да са една от най-известните руски групи в света. Но и успяха да покажат, че и след 26 години на сцената все още могат да изненадат публиката и да я накарат с нетърпение да чака следващата изява на прочутата формация.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ