29 Март 2024петък14:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зоната на здрача

Алистър Кроули иска да създаде "деца на Луната"

Окултист, езотерик, философ, майстор на магията, но най-вече шарлатанин, той се стреми към потомство, което да обнови човешката раса със свръхестествени сили и интелект

/ брой: 288

автор:Огнян Стамболиев

visibility 3125

За младия Алистър Кроули (1875-1947), син на богат ливърпулски пивовар, неговата собствена майка казала:
"Жалко, че моят Ал е обречен да бъде лош и порочен, неговото рождено число е 666!"
Тя имала предвид числото на Антихриста от Библията, а по-късно нейният Ал сам нарича себе си "Звярът 666" и се смята за основоположник на някои от най-влиятелните движения на ХХ и ХХI век. Нещо повече - той има връзка с много влиятелни хора от своето време и не един и двама от тях са негови поклонници...
Израснал в благочестиво протестантско семейство, на двайсет години Алистър вече овладял изкуството на магията и впечатлявал околните с уменията си. Всъщност бил много умен, с бърза мисъл, огромна памет, четял много, научил дузина чужди езици, сред тях гръцки и латински, занимавал се с йога, бил отличен шахматист, спортувал, станал и алпинист, като дори водил няколко експедиции в Хималаите!!!
На двайсет и две постъпил в сектата за "бяла магия", която се именувала "Орден на херметиците на Златната зора", но не след дълго бил изгонен оттам от главата на Ордена Мак Грегър Матерсън заради заниманията си с "черна магия".
Обявил дуел на Матерсън, на който и двамата призовали на помощ "духовете на първичните природни стихии", като никой не победил.
През 1903 г. двайсет и осемгодишният Кроули се оженил за красивата и интересна лондончанка Роза Кели, която посветил в тайните на "черната магия" и приучил като него да взема наркотици и да употребява алкохол. Скоро лабилната Роза изгубила разсъдъка си, както се случило и със следващите жени в живота на Кроули.
Според неговите мемоари Роза Кели е истинският автор на неговия прочут труд "Сводът на Закона" (1904), който предизвикал истинска сензация в Англия, Щатите и Европа и бил преведен на много езици. Всъщност Алистър Кроули имал силно перо и написал десетина книги (четири от тях са вече преведени и у нас), като в две от тях описва и своя интересен живот.
През десетте и началото на двайсетте години на ХХ век Алистър Кроули приема името "Брат Пердурато" и със свита от млади жени, наречени от него "моите алени сестри", обикаля Европа и света, като безуспешно се опитва да създаде с тях свое потомство, наречено "деца на Луната", които според него трябвало да обновят човешката раса, да притежават свръхестествени неземни сили и интелект.
За целта извършвал специални магически ритуали, завършващи с групови полови актове. Намерил и немалко последователи, с които организирал своя секта с името "Ордо Темпли Ориентис" (Орден на Източния храм, съкратено ОТО). Тя намерила широк прием в Калифорния, Щатите, където съществува и днес под названието "Децата на Бафомет" (по един от псевдонимите на Кроули).
Властите там се опитват да я забранят, но все още не са успели. Същото е и с българските власти - те допускат в страната редица чужди секти, главно американски, които се опитват да корозират нашето православие!
От 1920 до 1923 г. е апогеят в кариерата на този човек, наречен още приживе "най-порочният мъж на планетата". Тогава Алистър Кроули основава своята прочута "Колония на маговете" в абатството Фелема в град Чефалу в Сицилия. В края на 1923 г. в западната преса гръмва новината, че в абатството се викат духове, правят се черни магии, извършват се ритуали, придружени с масови сексуални оргии и дори жертвоприношения на младенци (последното се оказва невярно, защото след време се изяснява, че самият Кроули разпространява тази лъжа!).
Намесват се дори италианското правителство и Ватиканът и тази "света обител" е закрита. Алистър Кроули, който е печелил доста от абатството, остава без средства, разпилява и бащиното си наследство и се връща в родината си, където постъпва в старчески дом и продължава да пише своите книги и статии. Умира през 1947 г., на 72 години, вече забравен.
През 60-те и 70-те години в разгара на движението "хипи" и при възхода на съставите "Бийтълс" и "Лед Цепелин" младите си спомнят за Алистър Кроули, за неговия възход и падение, за безпътния му живот, за магиите и странните му идеи и му посвещават някои от своите песни.
Появяват се последователи на Кроули. Неговите почитатели твърдят, че е бил "бял", тоест, "добър" маг, а не черен, зловреден. Някои дори го причисляват към големите личности от Великото бяло братство. 
Интересно е, че дори големият ирландски поет Уилям Бътлър Йейтс (1865-1939) на млади години бил за известно време под влиянието на идеите на Кроули, но скоро осъзнал, че "магът Алистър е "истински безумец и шарлатанин, при това много вреден за обществото!"
Истината е, че Кроули е бил през целия си живот зъл, развратен наркоман, приемащ всеки ден конски дози хероин и кокаин, като при това е имал желязно здраве. Твърдял, че магията е "велико изкуство на превъплъщението по волята на човека".
Думата magic (магически) той изписвал по свой, в противоречие с правописа, начин: magick, добавяйки накрая к. Твърдял, че тази буква символизира сливането на "учението на магите"  (тримата влъхви от Новия завет) с женския полов орган (на старогръцки kteis), което му давало право да включва, при това нашироко, дори и секса в своите прочути магически ритуали.


Имението Болескин на брега на всеизвестното езеро Лох Нес е смятано за обитавано от духове и прокълнато, защото там Кроули практикува ритуална магия
В музей в Кайро съпругата му Роуз показва на Кроули Камъкът на Откровението от VII в.пр.н.е. с инвентарен номер фаталното число 666

Нашият герой на експедиция в Хималаите


Наръчник към картите Таро на Кроули

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ