26 Април 2024петък18:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Пременил се Илия и пак в спорта и властта

/ брой: 288

автор:Иван Ченчев

visibility 1880

Не знам дали видяхте една мила картинка в сайт преди няколко дни. Беше видео с някакви ръгбисти, които първо потрошили свой колега на терена, а после вкупом бутат аварирала линейка да запали, за да пратят контузения право в болницата. И за двете неща бая се потрудили. Първо да начупят клетника качествено, а след това да му осигурят лечение. Дано не е по нашите клинични пътеки. Така или иначе си е факт завидното старание на тези ръгбисти и по двете направления. Това обаче на какво ви прилича? На мен лично, на Б.Б. и неговите хора. Те бая се постараха да ни докарат до изнемогване, с триста зора се мъчеха и да ни добутат до отпечатъците в клиничните заведения, а сега същите искат да ни довършат с нови команди към харакири като управляват пак. Имаше приказка "пременил се Илия и пак в тия". С какви очи, да речем, Москов ще си довършва реформата не знам. Явно за неговите проблем няма. Нищо, че отпечатъците са незаконни. Така и с отбраната ни. И с всичко останало. Вие мислите ли, че внушенията, че Европа така искала, хващат дикиш? И изобщо да подадеш оставка, да си седиш на власт и месец по-късно да правиш нов кабинет какво е, ако не алчност, себичност и прочие. Ами то тези хора са седнали на върха на фурнаджийската лопата. И вероятно си мислят, че са ни излъгали за пореден път. Не сте, бе. И ще го разберете по-скоро рано, отколкото късно. Като времеви диапазон говоря. Защото иначе за Територията вече е късно! Набълбукахте я със заеми, ама има още да харчите и затова не си тръгвате. Това е истината. За другото не ви вярват отдавна и собствените ви придворни.
Хубавото от цялата работа, продължавам да твърдя, е тези деца, младежи и елитни спортисти, които въпреки усилията на властта, показват, че могат. Естествено, веднага след като го покажат, едни хора от министерството тичат до припадък, за да се бият в гърдите. Някои от тях пък открито поискаха още време за управление, за да довършели делото си! Аз не знам за някакви апостоли ли иде реч или за държавни чиновници по смисъла на своята ангажираност. Сега ще ви изброя имената на спортисти и треньори от спортното училище "Ген. Владимир Стойчев“, които станаха №1 за изминалата година.
Спортистите: Венсан Кирилов (бокс), Иван Стоилов (самбо), Изабел Христова (самбо), Джемал Али (борба), Денис Андреев (акробатика), Денис Гайнов (бокс), Любомир Пенев (бокс), Пламен Шекерджиев (волейбол), Станислав Стефанов (джудо), Добрин Василев и Борислав Костов (волейбол). Треньорите: Александър Мартинов (бокс), Мариян Бандов (борба), Красимира Томова и Борис Борисов (джудо), Ангел Тодоров (борба), Юри Инджов (акробатика) и Симеон Симеонов (волейбол).
Изписах ги всичките, защото заслужават. Да сте ми живи и здрави. А мандатите в политиката ще продължават да сменят своите адресати. Въпросът е дали сега или много скоро...

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ