28 Март 2024четвъртък21:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия е по-силна от всеки агресор

Необходимо е засилване на стратегическите ядрени сили на страната, подчерта обаче президентът Путин

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 9

"Днес ние сме по-силни от всеки потенциален агресор, всеки. Бих искал обаче да ви обърна внимание, че ако си позволим дори за минута да се отпуснем, да допуснем дори един съществен пропуск в модернизирането на армията и флота, в подготовката на войските, ситуацията може много бързо да се промени, като се има предвид скоростта на ставащите в света събития". Това заяви руският президент Владимир Путин в изказване пред служители на руското министерство на отбраната.
Руският държавен глава подчерта, че е необходимо укрепване на стратегическите ядрени сили на Русия и най-вече на руските ракетни комплекси, които гарантирано могат да преодолеят всякакви противоракетни системи.
"Трябва да укрепим военния потенциал на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси, които могат надеждно да пробият всяка съществуваща и бъдеща системи за противоракетна отбрана", подчерта държавният глава.
Президентът също така заяви, че е необходимо да се проследи точно изменението на баланса на силите по границите на Русия и по света, за да може да се направят съответните промени в плановете за отбрана на страната.
"Необходимо е да се проследят точно измененията на баланса на силите и военно-политическата обстановка в света, особено по продължението на руските граници, и своевременно да се нанесат корекции в плановете за неутрализиране на потенциални заплахи в нашата страна", каза държавният глава.
Той посочи също, че руската страна е осигурила значителна поддръжка на властите в Сирия, което е позволило да бъдат извоювани редица победи в борбата с тероризма.
"Сирийската армия получи осезаема поддръжка, благодарение на която проведе редица успешни операции против бойците", зави държавният глава, допълвайки, че подкрепа е оказвана и на мирните сирийски граждани.
По време на своето изказване Путин посочи още, че Москва трябва да се възползва максимално от чуждестранния интерес към руски оръжия, доказали ефективността си във войната в Сирия.
"Ефективността на приложенията на руските оръжия в Сирия откриват нови възможности за развитие на военнотехническото сътрудничество и трябва да го използвате максимално", каза държавният глава.
Министерството на отбраната на Русия е неутрализирало потенциалната опасност от крилатите ракети "Томахоук", разположени от САЩ около границите на страната, съобщи от своя страна военният министър армейски генерал Сергей Шойгу пред заседание на колегията на министерството. Около нашите граници има от 150 до 200 броя подобни ракети, които имат обсег на действие до 2400 км. Времето за достигане до границите на Русия е 10 минути, уточни Шойгу.
"Решението за неутрализация на тази опасност, утвърдено от вас, Владимир Владимирович, е изпълнено", рапортува министърът на отбраната пред президента Владимир Путин.
Над 160 вида нови въоръжения са изпробвани в хода на операцията в Сирия, съобщи министърът на отбраната на Русия. Оръжията са показали висока ефективност. Сред тях са най-новите авиационни комплекси Су-30СМ, Су-34, хеликоптерите Ми-28Н и Ка-52. Високоточните боеприпаси са потвърдили очакваните си характеристики, заяви министърът.
Едновременно с това армията на Русия е прекратила покупките на 10 вида бойна техника заради показани недостатъци в реални бойни действия. Те не са били отчетени в полигонните изпитания и сега ще бъдат отстранени, каза Шойгу.


Унищожени са 35 хиляди терористи в Сирия


От началото на операцията в Сирия руската авиация е нанесла над 71 хиляди удара по инфраструктурата на терористите, като са унищожени 35 хиляди терористи, съобщи руският военен министър Сергей Шойгу пред заседание на колегията на министерството. "Освободени са 12 360 кв. км сирийска територия, 499 населени места. Руската авиация е провела 18 800 полета, като е нанесла 71 хиляди удара. Ликвидирани са 725 тренировъчни лагера, 405 завода и работилници за производство на боеприпаси, 1500 единици бойна техника, 35 хиляди терористи, включително 204 полеви командири", докладва министърът.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ