Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Април 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Защо бързате?

Мая Йовановска

4. Януари 2017 , брой: 2   1033   0Позицията, изразена от новоизбрания президент Румен Радев, свързана с възобновената поръчка за системата за тол таксите, поизнерви премиера в оставка Бойко Борисов. Той вчера даже разпореди Лилето Павлова спешно да обясни на държавния глава как всичко е наред с цялата тая работа. Щото, ако има дори грам обществено съмнение, той веднага ще я спре. Както правеше с много обществени поръчки преди месеци. След това обаче те отново бяха пускани със същите параметри при това. Цирк!
Неясно защо за тази поръчка, която неведнъж бе блокирана заради обжалвания в КЗК, а както стана известно и сега е в същото положение, властта Борисова много, ама много бърза и не ще да я спре. Макар че самият пишман премиер през декември разпореди на министрите си да стопират всякакви поръчки. Безкрайните противоречия в думите и делата на Борисов явно вече не учудват никого, а и на обикновения човек е трудно да намери логика в неговите действия. Но някаква логика вероятно има. Едва ли обаче тя има връзка със свършването на каквато е да е неотложна и крайно необходима за държавата и хората работа.
Каква неотложна важност ви "принуди" в предпоследния работен ден за м.г., в 12 без 5, тази поръчка да бъде спешно възобновена? А и какъв е този толкова кратък срок за кандидатстване? Четири работни дни? За 200 млн. лв. наши пари става въпрос, бе!
Иначе и за миг не смеем да си помислим, че може да става дума за корупция. Корупция, известно е, има например в Румъния, щото там има осъдени за нея. У нас корумпирани няма. Доказано.
Иначе бързащата да даде поръчката за 200 млн. лв. власт бяга от много въпроси около целия проект. Като този защо новите такси ще обхващат толкова голяма част от пътищата. Но нали на Лилето, която направи цените на винетките двойни, парите все не й стигат. Остава само да ни тури и такси за платено преминаване пеш по улиците.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"