Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

МЗ обяви обществени поръчки за над 23 млн. лева

Аида Ованес

6. Януари 2017 , брой: 4   480   0МЗ обяви две обществени поръчки на обща стойност над 23,2 млн. лв. без ДДС. От документите става ясно, че на 29 декември 2016 г. са обявени обществените поръчки за доставка на лекарства за т.г.
Едната поръчка е за лекарства за лечение на български граждани, които са със заболявания извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Лекарствата за пациенти със СПИН, туберкулоза, психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди, синдром на зависимост се плащат не от НЗОК, а от бюджета на МЗ. Стойността на тази поръчка е над 21,13 млн. лв. без ДДС (25,35 млн. с ДДС). Поръчката е за 29 обособени позиции, като повечето от тях са препарати за лечение на СПИН. Офертите ще бъдат отворени на 8 февруари. Срокът за изпълнение е до 28 февруари 2018 г.
Другата обществена поръчка е за доставка на радиоактивни продукти, радиофармацевтици, радионуклидни генератори, китове и радионуклидни прекурсори за цялата 2017 г. - общо 46 обособени позиции. Тази поръчка е за 2,06 млн. лв. без ДДС (2,48 млн. лв. с ДДС). Офертите ще бъдат отворени на 9 февруари.
Припомняме, че дни след като МЗ обяви обществена поръчка за лекарства за болниците за над 1,3 млрд. лв. (т.нар. електронен търг за медикаменти за болничната помощ), организациите, обединяващи фармацевтични фирми и дистрибутори, настояха в обща позиция "условията на търга да бъдат сериозно преразгледани, тъй като в този вид ограничават конкуренцията и създават опасност за нарушаване достъпа на пациентите до медикаменти". Фирма подаде жалба в КЗК на 27 декември, а здравният министър в оставка Петър Москов все пак спря въпросния търг. Въпреки това, два дни по-късно са обявени двата търга, а информацията за това е качена на сайта на МЗ на 3 януари.

 

 

България

  • Зам.-министри и началници на кабинети вече ще вземат почти двойно повече
    19. Октомври 2017 205
    275
    0

    Бойко Борисов вдигна драстично заплатите на най-доверените висши политически чиновници в изпълнителната власт - началниците на политическите кабинети. Рязко ще се облагодетелстват и всички зам.-министри. Те вече ще получават месечно по около 3500 лв., или с около 2000 лв. повече. Това стана с решение на Министерския съвет, прокарано тихомълком вчера. В официалното съобщение на правителствената...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"