Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Януари 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

МЗ обяви обществени поръчки за над 23 млн. лева

Аида Ованес

6. Януари 2017 , брой: 4   170   0МЗ обяви две обществени поръчки на обща стойност над 23,2 млн. лв. без ДДС. От документите става ясно, че на 29 декември 2016 г. са обявени обществените поръчки за доставка на лекарства за т.г.
Едната поръчка е за лекарства за лечение на български граждани, които са със заболявания извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Лекарствата за пациенти със СПИН, туберкулоза, психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди, синдром на зависимост се плащат не от НЗОК, а от бюджета на МЗ. Стойността на тази поръчка е над 21,13 млн. лв. без ДДС (25,35 млн. с ДДС). Поръчката е за 29 обособени позиции, като повечето от тях са препарати за лечение на СПИН. Офертите ще бъдат отворени на 8 февруари. Срокът за изпълнение е до 28 февруари 2018 г.
Другата обществена поръчка е за доставка на радиоактивни продукти, радиофармацевтици, радионуклидни генератори, китове и радионуклидни прекурсори за цялата 2017 г. - общо 46 обособени позиции. Тази поръчка е за 2,06 млн. лв. без ДДС (2,48 млн. лв. с ДДС). Офертите ще бъдат отворени на 9 февруари.
Припомняме, че дни след като МЗ обяви обществена поръчка за лекарства за болниците за над 1,3 млрд. лв. (т.нар. електронен търг за медикаменти за болничната помощ), организациите, обединяващи фармацевтични фирми и дистрибутори, настояха в обща позиция "условията на търга да бъдат сериозно преразгледани, тъй като в този вид ограничават конкуренцията и създават опасност за нарушаване достъпа на пациентите до медикаменти". Фирма подаде жалба в КЗК на 27 декември, а здравният министър в оставка Петър Москов все пак спря въпросния търг. Въпреки това, два дни по-късно са обявени двата търга, а информацията за това е качена на сайта на МЗ на 3 януари.

 

 

България

  • Вицепрезидентът обвини държавния глава, че е сдал контрола над службите, КСНС можел да бъде и по-работещ
    19. Януари 2017 13
    221
    0

    Близо 40 минути Росен Плевнелиев изтъква успехите, които е постигнал като държавен глава. Отиващият си президент се похвали, че не бил обещал всичко, но изпълнил всичко, което обещал. Той не пропусна строежите на пречиствателни станции и метрото. Бил обещал три завършени магистрали и това вече било факт. "Икономиката е в подем. Имаме ръст от 3,6...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"