20 Април 2024събота15:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гениалният архитект Антони Гауди в Москва

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 44

През есента на 2017 г. в Московския музей за съвременно изкуство ще гостува уникална изложба, която ще представи Антонио Гауди не само с познатите му емблематични сгради, но и като художник.
В църковните анали е отбелязано, че Антони Гауди - гениалният архитект на Барселона, се родил на 25 юни 1852 г. в испанската област Каталуня. Било сряда, девет и половина сутринта, когато Франсеск Гауди и Антония Корнет се сдобили с петата си рожба. Сестра му Роса се споминала на 35 г. Нейната дъщеря Роса Егеа е единственият потомък на фамилията. Племенницата и бащата на Антони били двата стълба, на които се градило семейството. Той никога не се оженил и въпреки многобройните дворци и къщи, които построил, останал без собствен дом и покрив над главата. Умира на 72-годишна възраст, сгазен от трамвай.
Животът на човека, създал модерния облик на Барселона, и до днес остава скрит зад дебелия слой мрамор, камък и гранит на неговите фантастични творения. Внушителната катедрала Ла Саграда Фамилия, паркът "Гоел" и къщата - "каменоломна" Ла Педрера са само видимата част от фасадата, зад която стои личността на Гауди. Независимо от многобройните поръчки, той никога не се почувствал признат от управляващите.
 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ