Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Загриженост

Владимир Николов

9. Януари 2017 , брой: 5   684   0Държавата на ГЕРБ така се е "загрижила" за спорта, че с лека ръка закри зала "Армеец", в която тренират над 200 деца от школата на ЦСКА. "Армейците" от години изпитват сериозни затруднения, но оцеляват. Те бяха предупредени в края на м.г., че 70-годишното съоръжение ще бъде затворено, защото е твърде опасно за използване. То беше прехвърлено в собственост на "София Тех Парк", изграден по приумица на президента Росен Плевнелиев на 6 км от идеалния център на столицата. В рамките на "парка" остана и заличката "Армеец", в която се приютяват подрастващите волейболисти на ЦСКА - най-голямата и славна школа в страната.
Истината е, че волейболният ЦСКА, при отсъствие на всякаква подкрепа от държавата, едва намира средства да оцелее, най-вече при мъжете и жените. Но и децата не бяха оставени на улицата. Докато не се намеси Държавата - майка за едни, мащеха за други. Същата гербаджийска държава, която раздава милиони за трибуни "Моци" и десетократно повече за столичната "Арена". Последната по ирония на съдбата е също "Армеец" и построена също на територия на военното министерство.
200 деца от волейболната школа на ЦСКА не тренират от Нова година. В същото време наемът за съседното бижу "Арена Армеец" е 15 000 лв. на ден. И е непосилен за спортистите. Затова и тази уж спортна зала се използва за неспортни събития целогодишно. "Армеец" е затворена за децата на ЦСКА, а "Арена Армеец" - също, но заради непосилните наеми. Които иначе държавата прехвърля от един бюджет - на спортното министерство, в друг - на финансовото. А волейболът е най-успешният колективен спорт и политиците ни не спират да се снимат с волейболистите при всеки успех, за да влязат в светлината на прожекторите и да се отъркат в славата им.
"Тия мегазали и другите по-малки спортни обекти са на практика тотална кражба в България. Българският спорт се нуждае от съоръжения, които всекидневно могат да се използват от децата, а ние такива съоръжения нямаме", като присъда звучат думите на заслужилия треньор по лека атлетика Георги Димитров.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"