Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Коментари

Чиста проба рекет

Ина Михайлова

9. Януари 2017 , брой: 5   1715   0С бутафорна грижа за електората кабинетът Му отпусна извънредно 7 млн. лв. за борба с битовата престъпност. Само за три месеца - има-няма толкова остават до изборите. И парите ще бъдат "платени" от Него, разбира се. За нови патрулки, бензин и повторно назначаване на пенсионирани служители. Извънредно заседание! Все едно проблемът не е съществувал, а се е появил току-що и кабинетът незабавно взема мерки. Начева крупна полицейска акция, а както твърди вътрешният министър Румяна Бъчварова, в начинанието няма и грам партиен егоизъм. Чиста проба идеал.
Като оставим настрани факта, че парите отиват във ведомството с най-голям бюджет и с най-нисък кредит на доверие в обществото, остава да открием онези 99,9 на сто загриженост, с които властта се сети за жертвите на бандитите по села и паланки.
Второто правителство на Борисов още повече страда от липса на компетентност и креативност. Само преди девет месеца вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви: "Акциите не са достатъчни за справяне с битовата престъпност. Ние имаме нужда от постоянни, систематични мерки. Това е, което обсъждаме в момента. Една акция не е достатъчна. В един регион това може да се окаже ефективна мярка, в друго населено място - не." "Нова форма на диалог" е изходът, рече тогава МВР-шефката. Ден до пладне. Сега става ясно, че именно акции са му майката, при това - случайно или не - точно по време на предизборната кампания.
Извънредните тримесечни мерки ще бъдат с... "патрулен" характер - 300 коли, 1000 полицаи в селата и бензин. А онези светли намерения за засилване на разследването, за по-качествените доказателства пред съда? Нещо за комуникациите и информационните системи в МВР? Тях ще ги оставим за други времена. Сега е часът на бутафорната загриженост към бабите и дядовците по селата. И към семействата на онези 1000 пенсионирани служители, които ще трябва да се кланят доземи на Благодетеля, върнал ги отново на държавната софра.
В намерението на властта обаче има и нещо подмолно очарователно и позитивно - обещанието извънредните тримесечни мерки да станат постоянни. При едно единствено условие - Борисов да е отново на власт. Чиста проба рекет!

 

 

Коментари

  • 20. Октомври 2017 206
    401
    0

    Бъркането в джоба на работещите продължава с пълна сила. Само в последните два дни се разбра, че намаляват болничните за работника, орязват правата и парите за обезщетения при безработица. Бизнесът вече наема чужди работници, които не гъкват за купищата нарушения. Уж нямаме добри инженери, та от Грузия ги наемат! Хайде, бе, имаме, ама не искат да им...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"