25 Април 2024четвъртък14:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Аржентина поръча четири израелски стражеви катера тип Shaldag, подновява преговорите за Kfir

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 96

Правителството на Аржентина е публикувало в официален бюлетин информация за сключването от министерството по безопасността на страната  (Ministerio de Seguridad) с агенцията за експорт на въоръжения SIBAТ на военното ведомство на Израел на контракт на стойност 49 млн. долара за строителството за аржентинската брегова охрана (Prefectura Naval Argentina) на четири израелски скоростни стражеви катера тип Shaldag. Катерите от този тип се произвеждат от израелската частна корабостроителница Israel Shipyards в Хайфа. Бреговата охрана на Аржентина ще използва катерите тип Shaldag по река Парана на границата с Бразилия и Парагвай, район, известен с голяма организирана престъпност, контрабанда и нелегални производства. Едновременно с контракта за строителството на катерите аржентинската страна е подписала със SIBAT и контракт за стойност 39 млн. долара за израелски системи за брегово наблюдение, които ще бъдат развърнати на река Парана. С тази поръчка Аржентина става деветият известен клиент на популярните по света катери тип Shaldag.
Буенос Айрес скоро ще поднови преговорите с израелската компания Israel Aerospace Industries (IAI) за доставката на 12–14 броя Kfir Block 60, съобщава Flightglobal. Аржентина и IAI вече са минали през два кръга на безплодни преговори за доставка на модернизираните еднодвигателни изтребители. Основните пречки по време на тези разговори са били разногласия по финансовите условия.
Kfir Block 60 е най-новият модернизационен стандарт за IAI Kfir (безлицензна версия на Dassault Mirage 5). Той има изцяло нова авионика, радар с активна електронна фазирана антенна решетка Elta EL/M-2052 и занулен общ технически ресурс и 1600 часа ресурс преди следващ основен ремонт. Аржентина е останала без свръхзвукови бойни самолети и от повече от пет години води преговори за придобиването на изтребители – нови и втора ръка, но още няма решение по въпроса. Kfir е на въоръжение в Еквадор, Колумбия и Шри Ланка.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ