Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Май 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

Пиенето с приятели сплотява колектива

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   275   0Пиенето, стига да е умерено, помага за сплотяване на колектива, а това се отразява добре на самочувствието на хората, твърдят експерти от Оксфордския университет, цитирани от Нюзру. Учените анализирали данни от три изследвания, посветени на връзката между честотата и местата на събиранията и социалния опит и самочувствие. Резултатите показали, че хората, които редовно ходят в кръчма, разположена до дома или работата, по правило по-често са доволни, чувстват се част от група и се доверяват повече на другите й членове. Тези, които не посещават подобно заведение, по правило са с по-малък кръг приятели, по-рядко се чувстват социализирани и избягват да се доверяват на другите.
Посетителите на местни кръчми обикновено се събират на малки групи и всеки участва в разговора. Тези, които ходят на заведения в центъра на града, пият в по-големи компании и по-малко разговарят.
Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Медикъл експрес". Специалистите подчертават, че социалните връзки защитават хората от психични и соматични заболявания.

 

 

Живот

  • Поп звездата Тита пленява тийнейджърите в "Следвай ме"
    25. Май 2017 100
    2
    0

    Нов български уеб сериал ще може да се гледа във Vbox7.com от 29 май. Звездната драма носи заглавието "Следвай ме", а в главната роля е поп сензацията и любимка на тийн аудиторията - Тита (Христина Христова). Нейната кариера започна от музикалното шоу X Factor като част от момичешкото трио Sweet 16, а дебютната й песен Voodoo кукла с рапъра...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"