28 Март 2024четвъртък10:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Плевнелиев моли Тръмп да не се сдобрява с Русия

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 284

Вестник „Вашингтон пост” публикува писмо от седемнайсет европейски политици, които са се обърнали към Доналд Тръмп с искане да се откаже от подобряване на отношенията с Русия. Сред тях е президентът на България Росен Плевнелиев.
Подписи са поставили бившият президент на Естония Томас Хендрик Илвес, бившият президент на Румъния Траян Бъсеску, бившият президент на Латвия Вайра Вике-Фрайберга. В списъка на подписалите се е и бившият министър на външните работи на Швеция Карл Билд и други бивши лидери на външните и отбранителните ведомства на Чехия, Полша, Литва.
В писмото се предупреждава новоизбрания президент на САЩ да не премахва антируските санкции и да не прави "голяма сделка" с Москва за Украйна. "Последиците от подобна сделка ще подкопаят доверието в Америка на съюзниците й в Европа и света", твърдят авторите.
Те поставят под съмнение и възможността да има доверителни и приятелски отношения с Москва. Според тях за величието на Америка е заинтересована не Русия, а съюзниците на САЩ в Европа.
"Когато по-рано Америка ни призоваваше, ние откликвахме. Бяхме с вас в Ирак и Афганистан. Заедно поемахме рискове, заедно жертвахме синове и дъщери. Когато САЩ са силни, ние заедно ставаме по-силни”, заявяват политиците. "Призоваваме американските приятели да укрепват, а не да отслабват трансатлантическите връзки", се казва в писмото.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ