28 Март 2024четвъртък11:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Условни присъди за трима подкупни митничари от Гюешево

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 292

Трима митничари от пункта "Гюешево" са получили условни присъди за подкупи, съобщиха от прокуратурата. Кюстендилските обвинители са доказали пред съда, че обвиняемите са виновни за приемането на подкуп, за да не си изпълняват служебните задължения.
Преди три години и половина старши инспекторът в Митница "Югозападна" Д. Давидков поискал и взел пари от М. М. няколко пъти. Общата сума на подкупа е 150 евро. Срещу парите се ангажирал да не извършва митнически проверки на превозваните от въпросното лице товари.
Наложеното на Давидков наказание е "лишаване от свобода" за една година, но е отложено с изпитателен срок от три години. Освен това са му наложили и глоба от 1500 лв. Давидков няма право и да упражнява професия или дейност в МФ и МВР три години.
Съдът призна за виновни и другите двама служители на митническия пункт - М. Мартинов и К. Петров. Те са виновни за същото престъпление, извършвано през същия период. Инспекторът Мартинов действал със съучастник - колегата му К. Петров. Те поискали от М. М. 100 евро, за да не проверяват товара, който пренасял.
Мартинов е осъден на "лишаване от свобода" за шест месеца, изпълнението на което се отлага за три години. Неговата глоба е 800 лв., а санкцията за постове в МВР и финансовото министерство е 3 години.
Наказание от една година и пет месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок и глоба от 2000 лв. магистратите са дали и на К. Петров. Засеченият подкуп, който си е издействал на митницата, е 300 евро.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд.
 

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 0

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 0

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ