Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Русия иска облекчения на визовия режим за туристите си у нас

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   277   0Русия иска допълнителни облекчения на визовия режим за руски туристи у нас. Това става ясно вчера от думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, който се срещна с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова в Москва. "Пътуването в България стана много опростено и нескъпо за нашите граждани. Трябва да продължи да се работи върху това пътуването между двете страни да става по-комфортно чрез допълнително облекчаване на визовия режим", казва Сафонов.
По думите на Ангелкова трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи и да продължи работата за още по-големи облекчения. Според нея има потенциал ръст от 40% на руските туристи у нас да се случи при добро сътрудничеството между двете страни, продължаване на рекламата на българския туристически продукт и облекчаване на визовия режим. Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.

 

 

Икономика

  • У нас се сключва основно "Гражданска отговорност", показва проучване
    20. Октомври 2017 206
    107
    0

    39,8%- 40% от българите никога не са си купували никаква застраховка. Това показва проучване на една от застрахователните компании, проведено през септември. "Прави се това, което е задължително, а другите продукти са по-скоро непознати, леко страшни", заяви Ясен Къчински, управител на портал за онлайн застраховки. Над 60 на сто от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"