Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Август 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Русия иска облекчения на визовия режим за туристите си у нас

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   267   0Русия иска допълнителни облекчения на визовия режим за руски туристи у нас. Това става ясно вчера от думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, който се срещна с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова в Москва. "Пътуването в България стана много опростено и нескъпо за нашите граждани. Трябва да продължи да се работи върху това пътуването между двете страни да става по-комфортно чрез допълнително облекчаване на визовия режим", казва Сафонов.
По думите на Ангелкова трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи и да продължи работата за още по-големи облекчения. Според нея има потенциал ръст от 40% на руските туристи у нас да се случи при добро сътрудничеството между двете страни, продължаване на рекламата на българския туристически продукт и облекчаване на визовия режим. Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.

 

 

Икономика

  • Над 100 сигнала от недоволни посетители на морските курорти са постъпили в КЗП
    23. Август 2017 164
    95
    0

    В разгара на летния сезон у нас механа в село Кранево е въвела услуга - "Желание на клиента". Цената е 2 лева и се отразява в касовия бон. Оказва се обаче, че клиентите не са били наясно, че ще бъдат таксувани допълнително, ако имат определени изисквания към начина на приготвяне на храната, предаде БНТ. Това е станало ясно от съобщение от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"