Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Юни 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Русия иска облекчения на визовия режим за туристите си у нас

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   261   0Русия иска допълнителни облекчения на визовия режим за руски туристи у нас. Това става ясно вчера от думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, който се срещна с министъра на туризма в оставка Николина Ангелкова в Москва. "Пътуването в България стана много опростено и нескъпо за нашите граждани. Трябва да продължи да се работи върху това пътуването между двете страни да става по-комфортно чрез допълнително облекчаване на визовия режим", казва Сафонов.
По думите на Ангелкова трябва да се запазят облекченията за визовия режим за руски туристи и да продължи работата за още по-големи облекчения. Според нея има потенциал ръст от 40% на руските туристи у нас да се случи при добро сътрудничеството между двете страни, продължаване на рекламата на българския туристически продукт и облекчаване на визовия режим. Според нея ако усилията продължат да се надграждат, България ще може отново да бъде призната като дестинация номер 1 за семейна почивка за руските туристи.

 

 

Икономика

 • Най-застрашени са в планинските части на региона, причината - рязкото покачване на потреблението
  28. Юни 2017 124
  73
  0

  Има опасност от въвеждането на режим на водата в област Пазарджик. Причината е рязкото покачване на потреблението и изпразване  на напорните резервоари. Най-застрашени от воден режим са селата в планинските и хълмистите части на региона.
  В периода от 13 до 18 юни и от 22 до 25 юни в редица населени места на територията на дружеството се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"