Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Февруари 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Перверзия

Велиана Христова

12. Януари 2017 , брой: 8   653   0Това, което става в т.нар. просветно министерство, откак ГЕРБ го управлява шест години, мина всякакви граници на допустимото. Каквото похванат там, до скандал води. То не беше крадене и източване на парите на научния фонд; то не бяха оставки "по върха", валящи като в зимна виелица; то не беше махане и качване на Ботев и Вазов от учебниците; политически "срещи" в училищата за обработка на тийнейджърски глави с черепите на мрачния комунизъм; нови учебни програми, писани на коляно и поправяни, преди да са заработили в каданс едно напред, две назад; достигане на върховото постижение над 40 на сто от децата да са неграмотни; опити да се затрият и елитните училища, щото били дискриминация към останалите и т.н. малоумия, достойни за Гинес.
Вчера обаче МОН направо ни уби! Беше в разгара на скандала с премахването на изпитите по природни науки в училищата по природни науки, което даже образователната шефка в парламентарния ГЕРБ не можа да понесе. Докато зам.-министърът Стаматов се кипреше да обяснява, че това било в името на равенството на децата, съветникът на министърката Александров цъфна пред същите деца на кадро в интернет, както майка го е родила. Голота на манталитета е да се снимаш по този начин. А щом стигнахме дотам директори на училища да размятват мандракулките си пред питомците си, нищо повече не може да очакваме от тази държава. Не може да има по-голямо падение за хора, призвани да възпитават деца! При това - не какъв да е директор, а човек, когото ГЕРБ и "демократи" използваха като телевизионно лице на своята соросоугодна училищна политика.
Падението на тези, които управляват образованието, няма как да породи "интелигентния растеж", зад който те крият голотата на манталитета си. С тези хора децата ни няма как да се окрилят от порива на мисълта и на духовния полет. Упадъкът на нравите в една държава тръгва именно от училището.

 

 

Коментари

  • 24. Февруари 2017 39
    1430
    0

    Пародията не е приключила. Последното решение на КС, с което се обявяват за противоконституционни санкциите за задължително гласуване, не слага точка. Парадоксът, вместо да бъде отменен, става по-голям. И ще предизвика нов отлив на и без това намаляващите хора пред урните.
    След решението на съда законовият текст за задължителния вот звучи...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"