Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Перверзия

Велиана Христова

12. Януари 2017 , брой: 8   906   0Това, което става в т.нар. просветно министерство, откак ГЕРБ го управлява шест години, мина всякакви граници на допустимото. Каквото похванат там, до скандал води. То не беше крадене и източване на парите на научния фонд; то не бяха оставки "по върха", валящи като в зимна виелица; то не беше махане и качване на Ботев и Вазов от учебниците; политически "срещи" в училищата за обработка на тийнейджърски глави с черепите на мрачния комунизъм; нови учебни програми, писани на коляно и поправяни, преди да са заработили в каданс едно напред, две назад; достигане на върховото постижение над 40 на сто от децата да са неграмотни; опити да се затрият и елитните училища, щото били дискриминация към останалите и т.н. малоумия, достойни за Гинес.
Вчера обаче МОН направо ни уби! Беше в разгара на скандала с премахването на изпитите по природни науки в училищата по природни науки, което даже образователната шефка в парламентарния ГЕРБ не можа да понесе. Докато зам.-министърът Стаматов се кипреше да обяснява, че това било в името на равенството на децата, съветникът на министърката Александров цъфна пред същите деца на кадро в интернет, както майка го е родила. Голота на манталитета е да се снимаш по този начин. А щом стигнахме дотам директори на училища да размятват мандракулките си пред питомците си, нищо повече не може да очакваме от тази държава. Не може да има по-голямо падение за хора, призвани да възпитават деца! При това - не какъв да е директор, а човек, когото ГЕРБ и "демократи" използваха като телевизионно лице на своята соросоугодна училищна политика.
Падението на тези, които управляват образованието, няма как да породи "интелигентния растеж", зад който те крият голотата на манталитета си. С тези хора децата ни няма как да се окрилят от порива на мисълта и на духовния полет. Упадъкът на нравите в една държава тръгва именно от училището.

 

 

Коментари

  • 21. Септември 2017 185
    76
    0

    Българският парламент, а по-точно мнозинството в него, продължава да си пипа ушите по темата за правата на нашето малцинство в Украйна. Това не е за учудване, след като две седмици правителството на ГЕРБ и "патриотите", в блажена нирвана, наблюдаваше как се развива скандалът около ограничаването на изучаването на майчиния език, преди да излезе със стенограма, представяща премиера...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"