Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Април 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

БСП иска отчет за снегопочистването във Враца

Социалистите с три въпроса към ръководството на общината за усложнената зимна обстановка

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   380   0Общинските съветници от БСП във Враца настояват за публичен отчет на всички действия на общината за снегопочистването в града и усложнената обстановка. Съветниците дадоха негативна оценка за работата на местната власт по изпълнение на задълженията в зимната обстановка.
"Най-лесно е да хвърли вината върху хората, които са на улицата при минус 15 градуса. Трудно е да се поеме отговорност и да се признае публично, че има провал на общинската управа", пишат социалистите в декларация. Левите се обръщат към кмета с три въпроса и го питат защо в разгара на зимата той и общинската администрация допуснаха да няма сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване. Социалистите искат да знаят защо обществото не е информирано за резултатите от контрола, който администрацията осъществява, и оценката й за зимната обстановка и предстоящи санкции. Третото питане на левицата е свързано с контрола на "БКС"- Враца, чрез назначения пак от мнозинството на ГЕРБ контрольор на дружеството.
Социалистите уточняват, че въпросите им са риторични, и смятат, че опитите да се персонифицира вината са безсмислени и издават управленска немощ. "Ние, общинските съветници от БСП, не желаем да ставаме съучастници в нелепия ПР, който властимащите в общината си правят на гърба на хората", се казва в декларацията. В нея се изразява и благодарност към работещите в снегопочистващите организации, които в тежки условия правят и невъзможното да се справят със ситуацията, както и всички хора, които масово са  изпълнили гражданския си дълг и са почистили  пространствата пред домовете си и работните си места.


Десетки села в страната и вчера останаха без ток. Броят им вчера сутрин бе над 100, но спадна до вечерта. Общо 21 села в Югоизточна България останаха на тъмно, най-много засегнати имаше в западната част на Странджа и в Димитровградско.
Километрична опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич в посока Варна, тъй като пътят остана затворен.
Военнослужещи и техника от Българската армия продължиха да помагат на населението в областите Варна, Добрич и Плевен.
Столичната община пък глоби 250 собственици, които не са почистили прилежащите територии към имотите си. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че ще има глоби и за фирми, които не са почистили улиците.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"