Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

БСП иска отчет за снегопочистването във Враца

Социалистите с три въпроса към ръководството на общината за усложнената зимна обстановка

Дума

12. Януари 2017 , брой: 8   293   0Общинските съветници от БСП във Враца настояват за публичен отчет на всички действия на общината за снегопочистването в града и усложнената обстановка. Съветниците дадоха негативна оценка за работата на местната власт по изпълнение на задълженията в зимната обстановка.
"Най-лесно е да хвърли вината върху хората, които са на улицата при минус 15 градуса. Трудно е да се поеме отговорност и да се признае публично, че има провал на общинската управа", пишат социалистите в декларация. Левите се обръщат към кмета с три въпроса и го питат защо в разгара на зимата той и общинската администрация допуснаха да няма сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване. Социалистите искат да знаят защо обществото не е информирано за резултатите от контрола, който администрацията осъществява, и оценката й за зимната обстановка и предстоящи санкции. Третото питане на левицата е свързано с контрола на "БКС"- Враца, чрез назначения пак от мнозинството на ГЕРБ контрольор на дружеството.
Социалистите уточняват, че въпросите им са риторични, и смятат, че опитите да се персонифицира вината са безсмислени и издават управленска немощ. "Ние, общинските съветници от БСП, не желаем да ставаме съучастници в нелепия ПР, който властимащите в общината си правят на гърба на хората", се казва в декларацията. В нея се изразява и благодарност към работещите в снегопочистващите организации, които в тежки условия правят и невъзможното да се справят със ситуацията, както и всички хора, които масово са  изпълнили гражданския си дълг и са почистили  пространствата пред домовете си и работните си места.


Десетки села в страната и вчера останаха без ток. Броят им вчера сутрин бе над 100, но спадна до вечерта. Общо 21 села в Югоизточна България останаха на тъмно, най-много засегнати имаше в западната част на Странджа и в Димитровградско.
Километрична опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич в посока Варна, тъй като пътят остана затворен.
Военнослужещи и техника от Българската армия продължиха да помагат на населението в областите Варна, Добрич и Плевен.
Столичната община пък глоби 250 собственици, които не са почистили прилежащите територии към имотите си. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че ще има глоби и за фирми, които не са почистили улиците.

 

 

България

  • Отпусканите инвалидни колички не били пригодени за подрастващи, алармират родители
    21. Август 2017 162
    112
    0

    Инвалидните колички, които отпуска държавата, са непригодни за деца, тъй като са само за възрастни, съобщиха потърпевши родители. Отпусканите 486 лв. били достатъчни само за рингова количка, която обаче нямала нужните приспособления за дете с увреждания. Според експерти добрите детски колички, съобразени с индивидуалните нужди, са с цени от 1000 лв. нагоре и сумата, давана от държавата, е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"