20 Април 2024събота07:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Пет рунда до свободата

/ брой: 9

автор:Иван Ченчев

visibility 1508

В миналото милиони хора са се били за свободата си. Всъщност това се случва и в настоящето. Когато обаче спортът ти дава тази свобода в буквалния смисъл, става интересно. Вижте защо правя тази аналогия. В Тайланд затворите отдавна са пренаселени. И местните власти взели нетрадиционни мерки. Кралят на страната Маха Ваджиралонгорн обяви, че официално ще помилва всеки затворник, който победи в състезание по муай тай. Надпреварата се провежда между стените на занданите. И сега всичко живо, което е на топло, се млати, за да вижда слънцето сутрин от прозорец без решетки. Даже вече е направено телевизионно предаване, което се казва „Пет рунда до свободата“.
Някъде тук трябва да се каже, че и на нас в Територията ни остава точно толкова, ако прибегнем до една проста аритметика. Встъпването в длъжност за пръв път от пет години на истински президент на републиката, а не наличие на назначен обитател на „Дондуков“ 2, който изпълняваше функциите на втори посланик на САЩ. Това е първият рунд. Вторият - разпускането на тържището наречено 43-ти парламент. Третият е назначаване на служебно правителство от Румен Радев, а четвъртият - кампанията за изборите. Естествено, петият е победата в тях. И после свобода. Дошла без помилване. Заслужена и изстрадана. Ето затова е аналогията с Тайланд. У нас свободата няма да дойде без бой. Макар и не фул контакт. Но правила няма. Или по-скоро има такива демонстрирани и силово налагани от опонентите. А те гласят, че всичко е позволено. Да се играе мръсно, с нечисти удари, с помощта на съдиите, с предварително сплашване. Този мач сме го гледали вече. Хората бяха вкарани в него, без да искат. И затова предстои да си кажат думата. Сториха го с генерал Радев. И разбраха, че няма страшно. Страшно ще е за другите. Защото кирливите им ризи нямат изпиране. Ще ги видим. Ние и досега знаехме, че ги има, колкото искаш, ама криеха. Нещо като милионите на Гошка. Всеки знае, че ги има, ама само единици ги харчат.
И накрая. Какво му трябва на спорта освен бюджет? Правилно управление. Възможно е. Въпреки съществуващите зависимости. А това зависи от всички. Знам, че винаги може още. Важно е с кого се управлява, но важно е и как. Сигурен съм в едно обаче. Спортът трябва да командва министерството, а не - министерството спорта. То трябва да контролира, да балансира, да осигурява превенция. Отделните федерации не бива да бъдат разглеждани просто като механичен сбор. А като пулсиращи органи, които са част от един организъм. Всяка федерация има проблеми, но не към всяка отношението е еднакво. И забележете - тук говоря за отношение, а не за финансиране. Различни неща са, нали? Едното може да доведе до подобряване на другото. Всъщност, убеден съм, че е така. Толкова засега...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ