02 Май 2024четвъртък00:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съдът отстрани кмета на Пловдив от поста

Избраният от ГЕРБ Иван Тотев е заплашен от 3 до 10 години затвор заради обществената поръчка за Зоокът

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 4

Окръжният съд в Пловдив отстрани гербаджията Иван Тотев от кметския пост вчера. Искането дойде от Софийската градска прокуратура, която го обвинява в престъпление по служба, с което е нанесъл щети на общината на стойност 1 милион лева. Прокуратурата твърди, че при провеждане на обществената поръчка за изграждане на Зоокъта в Пловдив Тотев е допуснал редица нарушения. Според държавното обвинение, ако остане на поста си, той може да повлияе на разследването. Ако обвиненията бъдат доказани, Наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 години затвор.
В съдебната зала присъстваха всички районни кметове, както и служители на администрацията. Адвокатът на Тотев Красимир Елдъров изтъкна пред съда факта, че кметът е в годишен платен отпуск  до 15 февруари и това не би попречило на досъдебното производство. Прокурорите, от своя страна, държаха на факта, че и в отпуск той пак е в позицията на най-висок в йерархията да оказва влияние.
Пред съда Иван Тотев каза, че е наясно със следствените действия от пролетта на 2015 година, но никога не е разговарял на тази тема, нито е оказвал влияние. Основният свидетел по делото се очаква да бъде заместник-кметът Димитър Кацарски, който движеше строителството на обекта. В съдебната зала избухна спор между защитата и обвинението защо той не е разпитван досега. За свой заместник Иван Тотев е посочил зам.-кмета Розалин Петков. Обжалването пред Апелативния съд е насрочено за 24 януари.
През деня изтече информация, че при проверка на строителството на зала "Колодрума" в Пловдив  Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е открила общо 22 нарушения, нанесли щети за 7,7 милиона лева. Общинските съветници от Патриотичния фронт в Пловдив Слави Георгиев и Илко Илиев обявиха, че коалицията ще сезира главния прокурор за обществените поръчки по проекта. От пловдивската община заявиха, че цялата документация по изграждането на спортната зала на Колодрума е проверявана щателно и в нея не са открити нарушения. "Без съставяне на акт на нарушение е завършила и проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция", посочват от общината.
ДУМА припомня, че в края на октомври отношенията на Тотев с премиера в оставка Бойко Борисов се влошиха. Кметът обвини министър-председателя в "чудовищен натиск" да смени шефа на общинския онкодиспансер след излъчен тв репортаж.


 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ